Napoli našao novog golmana
Foto: EPA

Stiže Rui Patricio

Napoli našao novog golmana

M. Šljivak

Ekipa Napolija našla je novog golmana za narednu sezonu.

Iskusni Španac Pepe Reina napustiće klub na kraju ove sezone i potpisaće za Milan, a njegova zamjena na golu ovog tima biće Portugalac Rui Patricio.

Gazzetta dello Sport tvrdi da je predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis boravio prethodnih dana u Portugalu gdje je dogovorio transfer 30-godišnjeg golmana Sportinga iz Lisabona.

Tako će Rui Patricio od naredne sezone stati među stative italijanskog tima i to će mu biti prvi tim za kojeg je branio pored Sportinga.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U lisabonskom timu je proveo kompletnu karijeru, ali je nakon više od 400 nastupa za ovaj klub došlo vrijeme za rastanak.

Napoli će Sportingu za usluge ovog čuvara mreže isplatiti cifru od 15 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije