Infantino: Hoćete Super ligu? Dobro, onda nema Svjetskog prvenstva
(Foto: EPA) Football Leaks je navodno otkrio da je i sam Infantino učestvovao u određenim nečanim radnjama. Ipak, on je to demantovao.

FIFA "prijeti"

Infantino: Hoćete Super ligu? Dobro, onda nema Svjetskog prvenstva

Afera "Football leaks" potresla je svjetsku fudbalsku javnost. Milioni dokumenata koji ukazuju na malverzacije u svijetu fudbala izašli su u javnost, a među upletenim su navodno i visoki čelnici FIFA-e i UEFA-e.

Navodno je i prvo čovjek FIFA-e Gianni Infantino bio umiješan u zataškavanje kršenja finansijskog fair playa od strane Manchester Cityja i PSG-a.

Infantino je sada negirao takve optužbe, ali se osvrnuo i na navode o planovima za stvaranje fudbalske Super lige.

Riječ je o ideji o "zatvorenom" takmičenju u kojem bi se našlo 16 najvećih i najbogatijih evropskih klubova.

Mnogi su mišljenja da bi Super liga značila početak propasti fudbala kakvog trenutno poznajemo, a čini se da ni Infantino nije impresioniran.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Predsjednik FIFA-e je sada poručio da će svi oni koji se odluče na potencijalno učestvovanje u pomenutoj Super ligi moći zaboraviti Mundijale. Dakle, fudbaleri tih ekipa neće imati pravo nastupa na Svjetkom prvenstvu.

"Ili ste u toj Super ligi ili niste. Ako neki od fudbalera ne budu igrali u takmičenjima koja mi organizujemo, onda će se to odnositi na sve. Neće igrati ni nacionalne lige, takmičenja u konfederacijama, Evropsko i Svjetsko prvenstvo", poručio je Gianni Infantino.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
FIFA pa NATO onda dolaze ostali.
27 1
Alkma
Mafija lopovi i klosari to je FiFA
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi