Infantino pozvao sedam timova na važne razgovore: FIFA stvara novo takmičenje

Svjetsko klupsko prvenstvo sa 24 tima

Infantino pozvao sedam timova na važne razgovore: FIFA stvara novo takmičenje

M. Šljivak

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Gianni Infantino održao je sastanak sa predstavnicima najboljih evropskih timova, a tema je bila formiranje Svjetskog klupskog prvenstva od 24 tima.

Infantino je na pregovore u Zurich pozvao predstavnike Real Madrida, Barcelone, Bayerna, Manchester Uniteda, Manchester Cityja, Juventusa i PSG-a, a pregovaralo se o proširenju klupskog prvenstva svijeta sa sedam na 24 ekipe.

Na ovom takmičenju nastupaju šampioni svih kontinenata plus organizator, ali se FIFA nakon bogate ponude koju su dobili od neimenovanih investitora, odlučila na proširenje.

Zbog toga su se odlučili organizovati sastanak sa evropskim velikanima i bogatašima kako bi ih uvjerili da će im se igranje ovog takmičenja itekako isplatiti.

Očigledno je da FIFA samo misli na novac, a ne na zdravlje igrača. Proširenje ovog takmičenje donijelo bi im još utakmica u ionako pretrpane kalendare i sigurno da bi se rizik od povreda, ali i od neželjenih događaja na terenima itekako povećao.

Sa druge strane UEFA na čelu sa predsjednikom Aleksanderom Čeferinom je protiv ovakvih reformi u svijetu fudbala i za sada FIFA ima velikog protivnika u njemu.

Top Komentari

Osojnica
Jesu li celika pozvali??
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti