Iniesta ipak spreman za Chelsea

Igrat će u revanšu na Nou Campu

Iniesta ipak spreman za Chelsea

Kapiten Barcelone Andres Iniesta ipak će biti spreman za revanš meč osmine finala Lige prvaka protiv Chelseaja, koji se igra u srijedu.

Iniesta je u susretu sa Atletico Madridom pretprošlog vikenda zadobio povredu tetive zbog čega je iz igre izašao već u 36. minuti, kada ga je zamijenio Andre Gomes.

Španskom fudbaleru se predviđala višesedmična pauza, ali su iz Barcelone poručili da će Iniesta biti u sastavu za revanš sa Chelseajem. Samim tim, Barci su automatski porasle šanse da se domogne četvrtfinala, koje su ionako dobre nakon 1:1 u Londonu.

Andres Iniesta je propustio utakmicu sa Malagom koja je odigrana u subotu navečer, u kojoj je Barcelona slavila sa 2:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iniesta (33) je ove sezone odigrao 30 utakmica za Barcelonu od čega 20 u La Ligi, a postigao je jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi