Joao Cancelo ima šansu da pokaže da mu je fudbal bitniji od kojeg miliona više na računu!

Na korak je od Barcelone, ali...

Joao Cancelo ima šansu da pokaže da mu je fudbal bitniji od kojeg miliona više na računu!

Eldar Ganibegović

Portugalski reprezentativac Joao Cancelo ovog bi ljeta mogao postati novi igrač Barcelone, no odlučit će novac, odnosno igračeva želja za njim.

Nakon posudbe u Bayern gdje je Joao Cancelo proveo proteklu polusezonu, vratio se u Manchester City, no u ovom klubu ne računaju na njega.

Pep Guardiola ga ne vidi ozbiljno u svojim planovima i slobodan je da nađe novi klub, te je blizu odlaska na novu posudbu i to u Barcelonu.

Katalonski klub htio bi ga dobiti na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa narednog ljeta, Manchester City ne pravi problem, no pravi novac.

Poznata je loša ekonomska situacija u kojoj se nalazi Barcelone, te je pitanje da li bi tim s Camp Nou stadiona mogao registrovati Cancela.

Naime, njegova plata trenutno iznosi osam miliona eura i Građani bi htjeli da sve troškove snosi Barcelona, a u tom slučaju ga Blaugrana ne bi mogla ni registrovati.

Oglasi

Dakle, ako želi da pređe u Barcelonu, Joao Cancelo će se morati žrtvovati i smanjiti platu. Sve u svemu, sam odlučuje o tome šta mu je važnije.

U međuvremenu ga je Manchester City stavio na transfer listu i igrač i Barcelona moraju biti brzi u rješavanju ovog pitanja, jer će City u protivnom prihvatiti neku od ponuda za njega.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Joao Cancelo u Manchester City je stigao 2019. godine iz Juventusa za 65 miliona eura, a ugovor s ovim timom ima do ljeta 2027. godine.

Dijete je Benfice iz koje je 2015. godine za 15 miliona eura otišao u Valenciju, a osim pomenutij klubova još je nastupao i za Inter godinu dana kao posuđen igrač iz Valencije. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi