Legenda se "ubila od alkohola", telefon zazvonio, a onda je krenuo da priča o Fenerovoj zvijezdi

Nahvalio ga koliko god je mogao

Legenda se "ubila od alkohola", telefon zazvonio, a onda je krenuo da priča o Fenerovoj zvijezdi

Endin Čaušević

Fenerbahčeovo čudo od djeteta, Arda Guler, ovih dana glavna je tema u Španiji jer ga želi Barcelona, a u priču se uključio i Real Madrid. O Ardi Guleru su se raspitivali i kod legendarnog turskog fudbalera, ali novinari Mundo Deportiva ni očekivali nije da je on na odmoru i trenutno s više promila alkohola u krvi nego što je to dozvoljeno.

Arda Guler je prethodnih dana glavna tema u Turskoj nakon što su predstavnici Barcelone doputovali u Istanbul kako bi završili transfer ovog 18-godišnjeg veznjaka koji je oduševio fudbalski svijet svojim igrama.

Barcelone je itekako "zagrizla" za Gulera i pokušava što prije da završi posao, te su Katalonci spremni čak da ostave Ardu u Feneru na posudbi do kraja nove sezone samo kako bi on pristao na potpis ugovora.

Da Fener i Barcelona pregovaraju oko ovog 18-godišnjaka mediji u Španiji pokušavaju saznati nešto više o turskom čudu od djeteta.

Tako su novinari Mundo Deportiva kontaktirali legendarnog turskog igrača Nihata Kahvecija koji je veći dio karijere proveo upravo u Španiji. No, nisu znali da je Kahveci već "pod gasom" jer uživa na odmoru, no bez obzira na sve on je pokazao da nije zaboravio španski jezik.

Oglasi

Kahveci izgleda dosta neprepoznatljivo s viškom kilograma, ali viškom promila alkohola u krvi, no svoj posao je uspio da odradi i pohvalio je Ardu Gulera kao da mu je sin.

"Arda Guler nije kapiten, ali tako se ponaša na terenu prema saigračima da izgleda kao da on nosi kapitensku traku. Preuzima na sebe pritisak i odgovornost i zaista izgleda dosta zrelo", počeo je Kahveci i nastavio.

"U trenutku kada primi loptu shvatite da je to potpuno drugačiji igrač od ostalih. Cijela Evropa ga prati i to je ogroman pritisak, ali vjerujem da je Arda spreman na korak dalje i da se s pritiskom odlično nosi".

"Trenutno sam komentator i kada vidite neke igrače kako vode loptu pohvalite ih, ali ono što Arda radi je nevjerovatno. Ja sam Turčin i želio bih da igra u nekom velikom klubu, a Barca i Real su najveći na svijetu".

Jedan od prijatelja koji se s Kahvecijem nalazi na odmoru snimao je legendarnog igrača kako daje intervju za Mundo Deportivo, te su sve to javno objavili, a mnogi su shvatili da se Nihat prije toga itekako opustio i popio koju čašicu alhohola. No, to ga nije zaustavilo da odradi intervju na zaista sjajan način.

Kahveci ima 43 godine, ali zbog viška kilograma djeluje dosta starije. Ponikao je u Bešiktašu, ali najbolje dane karijere proveo je u Real Sociedadu i Villarrealu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Penzionisao se prije 11 godina kada je imao svega 32 godine, a trenutno u Turskoj radi kao stručni komentator na jednoj od televizija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi