Barcelona pred realizacijom još jednog transfera
Foto - EPA

Martinez stiže na Camp Nou

Barcelona pred realizacijom još jednog transfera

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone nalazi se pred realizacijom još jednog transfera.

Novi igrač katalonskog velikana trebao bi postati iskusni defanzivac Inigo Martinez, aktuelni član Athletic Bilbaa.

List Sport navodi kako je Barcelona postigla dogovor s 31-godišnjim štoperom. Dogovorena je saradnja na četiri godine i kako bi transfer bio kompletiran, potrebno je da se Barca dogovori s Athletic Bilbaom.

To ne bi trebalo predstavljati veliki problem. Martinezu naredne sezone ističe ugovor i baskijski klub će vjerovatno pristati da proda ovog iskusnog fudbalera.

Inigo Martinez je prošao omladinske selekcije Real Sociedada. Član Athletica je od januara 2018. godine i za ovaj klub je nastupio u 159 utakmica.

Za Real Sociedad je s druge strane odigrao 238 utakmica u kojima je postigao 17 golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Barcelona je prethodno u svoje redove dovela Roberta Lewandowskog, Raphinhu, Andresa Christensena i Franka Kessieja.

Na ovim pojačanjima očigledno nemaju namjeru stati i u narednom periodu treba očekivati još novih lica na Camp Nou.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi