Insigne i Mertens odveli Napoli do trofeja u Kupu Italije
Foto: EPA

Napoli osvajač Kupa

Insigne i Mertens odveli Napoli do trofeja u Kupu Italije

Midhat Šljivak

Fudbaleri Napolija osvojili su Kup Italije. Tim Rafe Beniteza večeras je u Rimu u finalnom susretu savladao Fiorentinu s 3:1.

Iako se radilo o finalnom susretu Kupa, utamica je bila veoma slaba. Ipak, i pored toga postignuta su četiri gola, a tri u prvom poluvremenu.

Do vodstva je u ovom susretu stigao Napoli i to nakon 11 minuta igre. Lorenzo Insigne je sjajnim pogotkom doveo svoj tim u prednost od 1:0, ali to nije bilo sve od ovog omalenog fudbalera.

Samo šest minuta kasnije novi gol u mreži Viola. Higuain je uposlio Insignea, a ovaj je ponovo precizan za prednost od 2:0.

Uspjela je Fiorentina da učini ovu utakmicu zanimljivom. Juan Vargas je sjajnim pogotkom u 28. minuti susreta smanjio prednost Napolija na 2:1, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Nastavak susreta ponovo nije donio lijep fudbal. Iako je pokušaja bilo, nedostajala je završnica. Završnicu susreta Viole su igrale s igračem više nakon što je isključen Gokhan Inler, ali to izabranici Vincenza Montelle nisu iskoristili. Iako s igračem manje, Napoli je u nadoknadi preko Mertensa stigao i do trećeg gola za konačnih 3:1

Kup Italije, finale:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fiorentina - Napoli 1:3 (Vargas 28' / Insigne 11, 17', Mertens 90+3')


Goal Insigne - Fiorentina 0 -1 Napoli - 03-05-2014 by danieli76
Goal Insigne - Fiorentina 0-2 Napoli - 03-05-2014 by danieli76
Fiorentina 1 - 2 Napoli J. Vargas by f100000575791389

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.