Neugodno iznenađenje za Edina Džeku

Ipak nije starter

Neugodno iznenađenje za Edina Džeku

E. Škorić

Inter i Atalanta sastaju se večeras u meču četvrtfinala Kupa Italije.

Inter je skoro bez šansi za Scudetto, pa će biti važni nastupi u Kupu gdje ovaj tim želi doći što dalje. Prethodno su u Kupu izbacili Parmui uz dosta problema, dok je Atalanta razbila Speziju sa 5:2.

Očekuje se zanimljiv i neizvjestan duel, što je i logično budući da se igra samo jedan meč. U slučaju neriješnog, ide se u produžetke, a onda penali.

Inter je za vikend pobijedio Cremonese u gostima sa 2:1, a u dobrom raspoloženju dolaze i gosti iz Bergama nakon što su pobijedili Sampdoriju sa 2:0.

Klubovi su blizu i na tabeli. Inter je drugi sa 40 bodova, Atalanta četvrta sa samo dva boda manje. Plasman u Ligu prvaka glavni je cilj i jednima i drugima, mada je Inter i dalje u nadanju da možda može i do titule iako ima 13 bodova manje od Napolija.

Što se tiče sastava, Edin Džeko nije u prvih 11. Inzaghi ga je odlučio odmoriti, ali trebao bi dobiti šansu u nastavku jer je ovo isuviše bitan duel ove sezone.

U sastavu nema Milana Skriniara, koji je očito na putu za Pariz i ubrzo će postati igrač PSG-a.

Lautaro Martinez i Romelu Lukaku startaju u napadu od prve minute kod Intera i od njih se svakako najviše očekuje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Duel Intera i Atalante igra se od 21 sat. U ostalim mečevima četrtfinala sastaju se Juventus i Lazio, Cremonese i Roma te Fiorentina i Torino.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Ovaj se Inzaghi drogira.
3 0
Galacticosi
Mora se odmoriti malo Djekson
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi