Inter bez Icardija doživio veliko razočarenje
Inter je na teškom gostovanju ostao bez bodova i mogao bi sutra pasti na četvrto mjesto na tabeli

Poraz od Cagliarija

Inter bez Icardija doživio veliko razočarenje

E. Škorić

Inter je večeras u okviru 26. kola italijanske Serije A gostovao Cagliariju i na kraju je poražen s 2:1.

Nakon remija u Firenci s Fiorentinom (3:3), Inter je i drugu ligašku utakmicu ostao bez pobjede. Iako je plan bio da se uzmu sva tri boda na Sardiniji, na kraju je tim Luciana Spallettina, bez Maura Icardija, doživio sedmi poraz.

Cagliari je uvijek neugodan rival, posebno Interu i posebno na Sardegni, a u 31. minuti domaćin je preko Ceppitellija došao do prednosti od 1:0.

Ipak, samo sedam minuta kasnije Radja Nainggolan sjajno upošljava Laurtara Martineza, koji vraća stvari na početak i činilo se da će Inter ipak odraditi posao kako treba na ovom gostovanju.

Novi šok za goste iz Milana u 43. minuti. Iskusni Dario Srna šalje loptu s desnog boka ravno na desnicu Pavolettija, koji snažnim udarcem matira Samira Handanovića za veliko slavlje Cagliarija.

U nastavku ogromna borba, veliki pritisak Intera, ali ovaj tim je bez Icardija zaista hendikepiran, bez obzira što je na prethodna dva meča zabio četiri gola. Jednostavno, kapiten nedostaje Neroazzurrima i to se vidi. 

Najbolju šansu da spasi Inter imao je Martinez u 85. minuti, ali je pogodio prečku s desetak metara iskosa s desne strane, a pored toga Valero je jednu dobru priliku upropastio tako što je pucao preko gola.

I u jeku Interovih napada, kontra Cagliarija, Škriniar je skrivio penal, a Pavoletti puca preko gola i ostaje 2:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter ostaje treći s 47 bodova, no već sutra ga može prestići ljuti rival Milan, koji ima dva boda manje i dočekuje Sassuolo. Što se Cagliarija tiče, s večerašnja tri boda je stigao do 14. mjesta i daleko je od opasne zone.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pogba69
Super je taj rezultat, sutra Milan ima šansu da ih preskoči
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi