Juventus i Inter u novu sezonu ulaze sa novim trenerima
Zidane pred novim izazovom, ali ista je situacija i sa Allegrijem. Biće zanimljiva sezona u Italiji (Foto: EPA)

Zidane i Allegri na novim poslovima

Juventus i Inter u novu sezonu ulaze sa novim trenerima

M. Šljivak

Juventus i Inter u novu sezonu će vjerovatno ući sa novim trenerima na klupi.

Massimiliano Allegri godinu dana prije isteka ugovora sigurno neće ostati na klupu torinskih Bianconera i otići će nakon pet godina i pet titula prvaka Italije.

Njegov novi tim bi mogao biti Inter. Nerazzurri traže novog trenera, a direktor Beppe Marotta je navodno posao ponudio Allegriju.

Odlazak sa klupe Juventusa je izvjestan, ali postavlja se pitanje da li će na kraju ipak preuzeti tim sa Giuseppe Meazze ili će se okušati u Engleskoj, gdje ga na klupi želi londonski Chelsea.

"Max će opet osvojiti Seriju A, ali Juventus želi Ligu prvaka. Međutim, i on smatra da je vrijeme za promjene", saopštio je izvor blizak Juventusu.

Allegrija će na klupi Stare dame vjerovatno zamijeniti Zinedine Zidane. Francuska legenda je godinu dana bez posla nakon što je samovoljno napustio Real Madrid sa kojim je osvojio sve što je mogao.

On je najavio povratak trenerskom poslu u novoj sezoni. Vjerovatno će sjesti na klupu torinskog velikana, čiji je dres kao fudbaler nosio od 1996. do 2001. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zidane je miljenik rukovodstva Bianconera. Oni čine sve kako bi ga na kraju uspjeli angažovati, a mediji bliski Juventusu tvrde da je to praktički već gotova stvar.

Da li će se na kraju ovi natpisti ispostaviti kao tačni, vidjećemo u narednim mjesecima, ali je sve jako blizu realizacije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi