Inter bez problema protiv Palerma
Foto: EPA

Serija A

Inter bez problema protiv Palerma

Edmir Škorić

Nogometaši Intera bez većih su problema savladali Palermo u meču 28. kola Serije A.

Inter je u posljednje tri utakmice doživio dva poraza, pa je meč protiv Palerma bio jako važan za izabranike Roberta Mancinija, koji su nedavno umalo napravili čudo protiv Juventusa u revanšu polufinala Kupa, kada su stigli tri gola zaostatka, ali su ispali na penale.

Domaćin je nakon 23 minute imao igurno vodsotvo od 2:0. Prvo je Ljajića uposlio Perišić u 11. minuti, a potom je Icardi na asistenciju Palacija u 23. povisio na 2:0.

U finišu prvog dijela Palermo preko Vazqueza smanjuje na 2:1. U devetoj minuti nastavka, ako se lomilo pitanje pobjednika, Perišić je to završio - pogodio je na asistenciju Icardija.

Inter je očuvao do kraja tih 3:1, pa se učvrstio na petom mjestu isperd gradskog rivala Milana sa 51 bodom, dok je Fiorentina na četvrtom mjestu sa 53 boda. Inter se nada da će u zadnjih 10 kola uspjeti da stigne Romu u borbi za Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada je u pitanju Palermo, Sicilijanci su sedamnaesti na tabeli sa 27 bodova.


1st Half All Goals HD - Inter 2-1 Palermo - 06... by Football----Live
Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi