Inter će donirati 100.000 eura kako bi pomogao u istraživanju koronavirusa

Finansijska injekcija od strane Nerazzurra

Inter će donirati 100.000 eura kako bi pomogao u istraživanju koronavirusa

Inter i njegov predsjednik Steven Zhang najavili su da će donirati 100.000 eura Odjelu za biomedicinska istraživanja bolnice Sacco u Milanu kako bi se pomoglo u borbi protiv epidemije koronavirusa.

Virus je za sada pogodio 3,000 ljudi u Italiji, uključujući 107 smrtnih slučajeva, a broj novih oboljelih narastao je za čak 28 posto u odnosu na broj od 24 sata ranije.

Zbog ovog virusa Vlada Italije odlučila je da sve sportske događaje do 3. aprila održi iza zatvorenih vrata, odnosno bez prisustva navijača.

Nekoliko velikih derbija u Seriji A i Kupu Italije već je otkazano, računajući susrete Juventus - Inter i Juventus - Milan. Također, i utakmice Lige prvaka te Evropa lige koje budu igrane u narednom periodu u Italiji bit će održane bez navijača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovo su svakako ogromni problemi kako za organizatore takmičenja tako i za klubove, ali se svi skupa nadaju da će se situacija vrlo brzo primiriti i da će se virusu uskoro stati u kraj.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi