Zvanično: Mečevi u Italiji bez publike do trećeg aprila

Odluka italijanskih vlasti

Zvanično: Mečevi u Italiji bez publike do trećeg aprila

Strah od širenja koronavirusa u Italiji ne jenjava, a to se odrazilo i na sve sportske dođagaje u ovoj zemlji, pa i na elitni rang fudbala - Seriju A.

Iz dana u dan stižu informacije o odgađanjima, pomjeranjima i održavanjima sportskih mečeva i događaja "iza zatvorenih vrata".

Nova odluka italijanske vlade je da će se svi sportski mečevi, pa tako i oni u Seriji A, igrati bez publike do 3. aprila.

Ovakva odluka važi za sve regije i gradove, pa tako i za one koji još nisu pogođeni epidemijom.

Odluka je donsena nakon što je broj pozitivnih testova na koronavirus u Italiji prešao cifru od 3.000. Inače, od posljedica pomenutog virusa do sada je u Italiji preminulo 107 osoba.

Također, posljednjim dekretom je naloženo svim klubovima i sportskim kolektivima da vrše redove preglede kako bi bili sigurni da niko od njihovih sportista i članova osoblja nema koronavirus.

Svakako treba napomenuti da su sve škole i fakulteti u Italiji zatvoreni, a tako će biti najkraće do 15. marta. Svakako postoji mogućnost da se ovakvo stanje produži.

Serija A bi se trebala nastaviti tamo gdje je stala, pa će se odgođene utakmice 26. kola igrati predstojećeg vikenda - umjesto utakmica 27. kola, koje će se igrati narednog vikenda.

To znači da će, između ostalih, i mečevi Juventus - Inter i Milan - Genoa biti odigrani ovaj vikend.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovakav raspored još nije ozvaničen, ali se očekuje da to bude uskoro učinjeno.

Podsjetimo, prvobitno se vjerovalo da će pomenute utakmice biti odigrane naknadno, dosta kasnije.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi