Marotta: Jedino rješenje da se Seria A završi jeste igranje pred praznim tribinama

Inter podržao odluku

Marotta: Jedino rješenje da se Seria A završi jeste igranje pred praznim tribinama

E. Čaušević

Iz Italije je danas sitgla potvrda da će se nastaviti takmičenje u Seriji A, ali da će se mečevi igrati pred praznim tribinama.

Epidemija koronavirusa koja se nedavno pojavila u Italiji stvorila je velike probleme u Seriji A jer je odgođeno dosta utakmica u prethodna dva kola. Čelnici Serije A nemaju baš prostora da odgađaju svaki meč jer liga mora biti završena u maju zbog Evropskog prvenstva.

Italijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora danas je potvrdio da će se takmičenje u Seriji A nastaviti, ali pred praznim tribinama. Nakon toga oglasio se i generalni menadžer Intera, Beppe Marotta, koji je poručio da je to bilo jedino rješenje.

"Ovo je težak trenutak za našu zemlju i moramo biti svjesni šta se dešava. Fudbal pored zdravlja ljudi sigurno ne može biti na prvom mjestu sada. Želimo svi da se liga završi najregularnije što može i vjerujem da je jedino rješenje da se utakmice igraju pred praznim tribinama. S pravom je odlučeno da se nastavi prvenstvo bez prisustva navijača i jedino nam ostaje nada da to neće potrajati", rekao je Marotta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Klubovi su pristali na ovakav scenarij, te su poručili da će postići dogovor za termine odigravanja mečeva koji su ranije odgođeni.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Medo-Brundo
Nece biti ni Eura
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi