Inter dobio konkurenciju, Matića žele i u Madridu

Šta će biti sa iskusnim veznjakom?

Inter dobio konkurenciju, Matića žele i u Madridu

Atletico Madrid je navodno spreman upustiti se u "bitku" sa Interom za potpis Nemanje Matića, veznjaka Manchester Uniteda.

Matićev ugovor sa Manchester Unitedom ističe po okončanju tekuće sezone, a iako će klub tada imati opciju produženja istog za još 12 mjeseci, realniji je scenarij po kojem će Crveni đavoli Srbijanca prodati u januaru kako bi zaradili barem nešto novca.

Inače, Matić je pao u drugi plan, te ga je Ole Gunnar Solskjaer u startnu postavu uvrstio tek na dva meča Premier lige.

Vjerovalo se da je Inter najbliži realizaciji Matićevog transfera, ali sada ESPN piše da je i Atletico Madrid "naciljao" iskusnog veznjaka kao metu za januarski prelazni rok.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jorgandžije tragaju za igračem sa zavidnim iskustvom, a Matić bi mogao igrati za Atletico i u Ligi prvaka s obzirom da je sa Unitedom ove sezone igrao Ligu Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi