Inter doveo sjajnog Argentinca

Transfer je i zvanično potvrđen

Inter doveo sjajnog Argentinca

S. Grebović

Nerazzurri su već počeli sa angažovanjem igrača za narednu sezonu. 

Znalo se još od ranije da su Nerazzurri završili posao oko dovođenja napadača Racinga Lautara Martineza, a sada imamo i zvaničnu potvrdu od strane tog kluba da će doći do realizacije transfera. 

Racing će samo na ime obeštećenja inkasirati 25 miliona eura plus će im pripasti još 10% od svakog narednog transfera. 

Lautaro Martinez važi za jednog od najtalentovanijih napadača u svojoj zemlji. Ovaj dvadesetogodišnjak je ove sezone u domaćem prvenstvu postigao 15 pogodaka, te je zabilježio pet asistencija u 22 nastupa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Argentinski napadač blistao je i u ovosezonskoj Copi Libertadores u kojoj je postigao pet golova u isto toliko nastupa u ovom takmičenju.

Prije nešto manje od dva mjeseca debitovao je za seniorski tim Argentine na prijateljskoj utakmici sa Španijom u kojoj su Gauchosi doživjeli potpuni debakl jer su poraženi sa visokih 6:1.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi