Inter skupo platio silne promašaje uz brukanje Lukakua, Džeko je kasno ušao

Neočekivan poraz od Fiorentine

Inter skupo platio silne promašaje uz brukanje Lukakua, Džeko je kasno ušao

E. Škorić

Inter je u 28. kolu italijanske Serije A ugostio Fiorentinu te dožiivo novo razočarenje i novi poraz, budući da su gosti iz Firence slavili sa 1:0.

Meč na Meazzi obilovao je šansama od početka do kraja, pa je pravo čudo da je viđen samo jedan pogodak u ovom duelu, no i taj jedan je gostima bio zlata vrijedan jer su došli do 11. pobjede na jako teškom gostovanju.

Inter se pak već nalazi u ozbiljnoj krizi rezultata i ovo je bio već treći uzastopni poraz, a loša forma naročito brine navijače pred oglede s Benficom u četvrtfionalu Lige prvaka.

Trener Simone Inzaghi startao je u utakmicu sa napadačkim tandemom Romelu Lukaku - Joaquin Correa, ali belgijsko-argentinska veza bila je očajna, a naročito Lukaku koji je imao veliki promašaj u drugom dijelu.

Osim Lukakua, Dumfries, Lautaro i Bellanova su također imali pristojne prilike, ali nijedna od njih nije donijela Interu pogodak.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1642215664369713153[/twitter]

Oglasi

Mora se pohvaliti i Fiorentinu za ofanzivan pristup na utakmici. Gost je također imao svoje šansem a jednu od njih, u 53. minuti, iskoristio je bivši veznjak Milana Bonaventura i zabio za pobjedu.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1642214700422144000[/twitter]

Lautaro Martinez je u 63. minuti ušao u igru, Edin Džeko tek u 78. minuti, ali ni oni nisu pomogli da se Inter spasi novog poraza.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovo je prvi put od 2018. da Inter veže tri poraza u Seriji A. S 50 bodova ostat će na trećem mjestu, ali ako ovako nastavi mogao bi da ostane bez plasmana u Ligu prvaka.

Pred Nerazzurrima je sada jako bitna utakmica u polufinalu Kupa protiv Juventusa, a obaveze u Kupu ima i Fiorentina, koja će protiv Lazija igrati dvomeč u borib za finale.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

YouTalkinToMe
Inter trenutno ima najvece parmake među napadačima: lukaku i martinez, mada ne zaostaje ni dzeko previse. Kao da se takmiče ko ce da ima veći promašaj.
3 0
user1676115565
Crni majmun lukaku zaboravio banane izjest ???
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi