Inter i Fiorentina ne znaju za remi preko 20 godina

Večeras se sataju na Meazzi

Inter i Fiorentina ne znaju za remi preko 20 godina

Endin Čaušević

Fudbaleri Intera večeras igraju na domaćem terenu protiv Fiorentine u okviru šestog kola italijanske Serije A.

Nakon nešto lošijeg početka Inter konačno ulazi u pravu formu i sigurno je da večeras protiv Fiorentine žele do nova tri boda. Utakmica ovih rivala garantuje nam spektakl jer Inter i Fiorentina nisu remizirali još od sezone 1996/97.

Posljednji put remi između ovih ekipa bio je u oktobru 1996. godine kada je rezultat bio 2:2. Inter je tada s klupe predvodio Roy Hodgson, dok je na klupi Fiorentine bio Claudio Ranieri.

Inter i Fiorentina su tada odigrali čak 19 utakmica samo na Meazzi bez remija. 16 puta pobijedio je Inter, dok je Fiorentina u samo tri navrata s pobjedom napustila Milano. Posljednji put su to uradili prije tri godine kada su razbili Inter sa 4:1.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi