Inter i Getafe u neobičnoj situaciji: Ni na svom, ni na protivničkom terenu, bez navijača...

Čudan susret osmine finala

Inter i Getafe u neobičnoj situaciji: Ni na svom, ni na protivničkom terenu, bez navijača...

Ekipe Intera i Getafea večeras igraju jako čudan susret na VELTINS Areni u Gelsenkirchenu. 

Vjerovatno nisu igrači ni jednog ni drugog tima tokom karijera ikada igrali jedan ovakav susret osmine finala Evropa lige.

Obično u ovoj fazi takmičenja imamo dvomeč, jedan na terenu jednog, drugi na terenu drugog kluba. Ipak, zbog specifične situacije i Covid19 pauze stvari su se promijenile.

Inter i Getafe nisu odigrali ni prvi susret u martu za razliku od većine drugih ekipa u osmini finala ovog takmičenja, pa će večeras umjesto revanša igrati samo jedan meč i to na neutralnom terenu koji će odlučiti putnika na Final eight turnir.

Osim što će im biti neobično igrati na neutralnom terenu, problem će predstavljati i činjenica što ni tu neće biti navijača, ali vjerujemo da su se već navikli na taj scenario obzirom da su posljednjih mjeseci u tim okolnostima igrali La Ligu i Seriju A.

Bilo kako bilo, ulog je ogroman, plasman u samu završnicu drugog po jačini evroposkog klupskog takmičenja.

Inter je po MOZZART-u favorit, ali Getafe sigurno ima svoje šanse iako je drugi dio sezone u La Ligi odigrao očajno.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj susret počinje od 21.00 sati, a osim tog meča večeras ćemo glecdati još tri utakmice u Evropa ligi. U pitanju su sve sami revanši osmine finala, a sastat će se Kopenhagen - Bašakšehir, Šahtar - Wolfsburg i Manchester United - LASK.

Jedini par koji će, kao Inter i Getafe, odigrati samo jedan meč u osmini finala je Sevilla - Roma. Oni susret igraju sutra navečer u Duisburgu. Kvote za taj susret pogledajte OVDJE.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
Kako ova korona može da uništi najbolje stvari na svijetu?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi