Inter je čekao pola godine da se osveti Romi za Edina Džeku i to su dočekali

Vučica spremila tužbu

Inter je čekao pola godine da se osveti Romi za Edina Džeku i to su dočekali

E. Čaušević

Italijanska javnost jutros bruji o propalom dogovoru Rome i Intera za razmjenu igrača.

Matteo Politano je trebao iz Intera preći u Romu, dok je Leonardo Spinazzola trebao ići u suprotnom pravcu. Igrači su čak prošli ljekarske preglede i sve je bilo spremno da se ozvaniče ovi transferi, ali onda je došlo do preokreta.

Inter je očito odlučio da neće pustiti Politana u Romu i počeli su izmišljati razne razloge da obustave transfere. Roma je pokušala pristati na sve uslove koje je Inter tražio, ali je jasno bilo da od njihovog dogovora neće biti ništa.

Politano se tužan vratio sinoć u Milano jer je već bio u mislima u Romi. No, Inter je odlučio da ga zadrži u svojim redovima, ali Roma neće tako lako odustati.

Corriere della Sera prenosi da je Roma pripremila tužbu protiv Intera zbog načina na kojih su ih "prevarili". Dogovor je bio postignut, a onda su iz Intera u posljednji trenutak na razne načine uradili sve kako bi to zaustavili i uspjeli su.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prvo su tražili da Spinazzola radi dodatne ljekarske preglede, a zatim su pokušali uvesti određene klauzule u dogovor. Nakon što je Ashley Young potpisao za Inter iz ovog kluba su samo poručili da Politano ostaje jer su očito samo čekali da li će Young doći na Meazzu.

Mediji u Italiji navode da su loši odnosi Intera i Rome počeli još na ljeto kada su pregovarali oko Edina Džeke. Navodno, Inter se zbog Džeke sada osvetio Romi za Politana jer su ljetos bili dogovorili dolazak bh. napadača na Meazzu, ali je on odlučio ostati član Vučice i potpisao je novi ugovor.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

premium
Teško bih zaspao da se nisu osvetili dobro je sad mi je lakše
4 0
konjo
zguzili ih
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi