Inter kupio Politana i Salceda

Bili u klubu kao posuđeni igrači

Inter kupio Politana i Salceda

Inter je danas i zvanično potvrdio da je otkupio ugovore Eddieja Salceda i Mattea Politana od Genove odnosno Sassuoloa. 

Pomenuta dva fudbalera su u protekloj sezoni nosila dres Nerazzurra kao posuđeni igrači ovih klubova, ali su očigledno zadovoljili apetite uprave Intera koja je otkupila njihove ugovore.

Politano je 25-godišnji krilni igrač koji je u prošloj sezoni odigrao 36 utakmica u Seriji A, postigao pet golova i dodao sedam asistencija, dok je Salcedo 19-godišnjak koji je nastupao samo u ligi za mlade.

Ako ih računamo kao nove fudbalere kluba, onda su njih dvojica prva pojačanja Intera za novu sezonu.

Naravno, navijači Nerazzurra očekuju još dolazaka, a ako je suditi po špekulacijama italijanskih medija, onda će ovo ljeto biti baš burno na Giuzeppe Meazza stadionu.

Sa Interom se povezuju Edin Džeko, Romelu Lukaku, Mateo Kovačić, Thomas Partey... Kako sada stvari stoje, najbliži da dođe u klub je upravo naš kapiten Džeko koji je navodno dogovorio lične uslove s klubom, pa sada ostaju da se Inter i Roma dogovore oko obeštećenja.

Svemu dodajmo i to da je Inter nedavno imenovao i novog šefa stručnog štaba, a to će biti Antonio Conte koji će imati zadatak da trostrukog prvaka Evrope vrati na stare staze slave.

Xkaha: Inter me nikada nije kontaktirao

Dosta se špekulacija oko budućnosti Granita Xhake, ali švicarski reprezentativac je i dalje član Arsenala.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi