Zakomplikovao se prelazak Edina Džeke u Inter

Prema pisanju Gazzette dello Sport

Zakomplikovao se prelazak Edina Džeke u Inter

A. Čaušević

Kako sada stvari stoje transfer Edina Džeke iz Rome u Inter neće biti realizovan ni ove sedmice. 

Kapiten bh. reprezentacije je već odavno dogovorio sve lične uslove sa slavnim klubom sa Giuseppe Meazze, međutim zvanične potvrde još uvijek nema. 

Iako se očekivalo da sve bude gotovo nakon reprezentativnih utakmica prema pisanju Gazzette dello Sport situacija se zakomplikovala posljednjih dana.

Naime, Roma je podigla cijenu te sada za kapitena bh. reprezentacije želi 22 miliona eura, dok Nerazzurri nude 13 miliona eura.

Cilj Intera je da u transfer bude uključen i neki mladi igrač, međutim Radu, Pinamonti i Esposito, imena zanimljiva Vučici, su za rukovodstvo milanskog kluba nedodirljivi.

Antonio Conte je još davno izrazio želju da Džeku ima na raspolaganju na početku priprema što bi trebalo ubrzati stvari.

Međutim, transfer bi mogla usporiti eventualna Romina prodaja Kostasa Manolasa koji bi napunio klupsku kasu pa bi rimski klub s tim novcem popunio rupe u budžetu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma do 30. juna treba inkasirati 45 miliona eura kako bi se izbjeglo kršenje finanasijskog fair playa te eventualne sankcije od UEFA-e.

U međuvremenu u rimskom klubu još uvijek čekaju na dolazak Gianluce Petrachija koji bi funkciju sportskog direktora trebao preuzeti 1. jula.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mikidk
Ma kakav dzeko
1 2
Bulle
Pjanic ostaje u Juventusu a Dzeko ide negdje sigurno mozda Inter ili negdje drugo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi