Moratti nije štedio napadača Intera: "U očajnom je stanju i užasno je spor"

Bivši predsjednik kritikovao klub s Meazze

Moratti nije štedio napadača Intera: "U očajnom je stanju i užasno je spor"

E. Čaušević

Bivši predsjednik Intera, Massimo Moratti, kritikovao je klub s Meazze zbog rezultatske krize u kojoj se nalazi u prethodnom periodu, a osvrnuo se i na jednog od napadača koji ga je posebno razočarao u ovoj sezoni.

Inter je za vikend ponovo razočarao svoje navijače jer je poražen na gostovanju protiv Spezije sa 1:0 što najbolje pokazuje u kakvoj krizi rezultata se klub s Meazze nalazi kada je u pitanju itlaijanska Serija A.

Nakon poraza od Spezije zanimljiv intervju dao je nekadašnji predsjednik ovog kluba koji je poručio da je razočaran rezultatima Intera u domaćem prvenstvu, ali da se nada da dobrim igrama u Ligi prvaka to mogu nadomjestiti.

"Ekipa prolazi kroz krizu i to se jasno vidim. Imamo dobar tim i dobrog trenera, ali rezultati nisu baš najbolji. To su sve stvari koje smo gledali u prethodnim sezonama", počeo je Moratti i nastavio.

"Tim nije dovoljno fokusiran. Nakon važne pobjede protiv Porta nisu zadržali dovoljan nivo fokusa da pobijede i Speziju. Vidio sam ekipu koja na terenu izgleda totalno izgubljeno. Žao mi je zvog toga jer imamo zaista kvalitetne igrače, ali neki od njih su daleko od prave forme".

Moratti se posebno dotaknuo Romelua Lukakua koji se ljetos vratio u Inter na posudbu iz Chelseaja, ali Belgijanac igra daleko od svoje prave forme.

Oglasi

Bivši predsjednik Intera poručio je da se jasno vidi da je Lukaku totalno nespreman za takmičarske utakmice.

"Lukaku je u očajnom fizičkom stanju. Nije spreman da igra na najvišem nivou i to se vidi. Užasno je spor i trom na terenu što od njega nismo navikli gledati", dodao je.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 77-godišnjak je na čelu Intera bio čak 18 godina. Preuzeo je klub 1995. godine i na Meazzi se zadržao do 2013. godine. Svoje dionice u klubu prodao je 2016. godine.

Pod njegovim vodstvom Inter je ostvario neke zaista sjajne rezultate, a najzapaženija je bila tripleta koju je ovaj klub osvojio 2010. godine.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi