Legenda prozvala napadače Intera: "Da ja igram u ovoj ekipi svake godine bih bio najbolji strijelac"
Napadači Intera propuštaju veliki broj šansi i legendarni Christian Vieri ne može da vjeruje koliko im prilika treba za postizanje gola (Foto: EPA)

Christian Vieri kritikuje

Legenda prozvala napadače Intera: "Da ja igram u ovoj ekipi svake godine bih bio najbolji strijelac"

M. Šljivak

Inter je u petak iznenađujuće poražen od Spezije s 2:1. Nerazzurri su promašili ogroman broj šansi u ovom duelu i na kraju su ostali bez bodova na gostovanju gdje su planirali sva tri. Nekadašnji fudbaler ovog tima Christian Vieri kritikovao je napadače Intera, a posebno  Romelua Lukakua i tvrdi da bi on s ovom ekipom stalno bio najbolji strijelac lige.

Inter ove sezone ne blista, ali i dalje drži drugu poziciju na tabeli. U petak je tim Simonea Inzaghija doživio iznenađujući poraz od Spezije u utakmici u kojoj su Nerazzurri propustili ogroman broj šansi.

To se posebno odnosi na Lautara Martineza i Romelua Lukakua. Napadački duo je promašio ogroman broj odličnih šansi, a to s klupe nije mogao ispraviti ni Edin Džeko.

Nekadašnji napadač tima s Giuseppe Meazze Christian Vieri vjeruje da bi on uz toliki broj prilika koji se stvara svake sezone bio najbolji strijelac lige.

"Kod kuće Inter kreira 10 šansi po utakmici i igra jako dobro", počeo je priču Bobo i nastavlja:

"Imaju ubačaji Dumfriesa i Dimarca, imaju Barrellu. Još dosta je igrača koji Lukakua dovode u jako dobre pozicije. Da vam kažem - Ja da igram u ovom timu bio bih svake godine najbolji strijelac lige", rekao je Vieri.

Oglasi

Legendarni Bobo je dres Nerazzurra nosio od 1999. do 2005. godine. U tom periodu je bio zaista čudesan i postigao je 123 gola u 190 nastupa.

"Inter je prevelik klub za njega i on ovdje nema šta tražiti"

Simone Inzaghi našao se pod velikim kritikama javnosti i navijača Intera. Ovaj 46-godišnjak označen je kao glavni krivac za loše nastupe tima iz Milana ove sezone, a nakon poraza od Spezije kritike na njegov račun su još veće.

Nekadašnji napadač Intera i mnogih poznatih klubova Antonio Cassano smatra da Inzaghi jednostavno nije kalibar trenera koji može sjediti na klupi tima kao što je Inter.

On je uputio niz kritika na račun trenera Nerazzurra. Jasan je da bi klub trebao potražiti novog vođu na klupi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Inter je prevelik za Inzaghija. Ovaj tim treba trenera koji je velika ličnost", smatra Cassano i dodaje:

"Protiv Spezije vidjeli smo haos oko izvođenja penala i proteste Lukakua. Trener mora biti sposoban kontrolisati tim. Lično se nadam da će se Conte vratiti", poručio je Cassano.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi