Hladan tuš za Romelua Lukakua i razlog za osmijeh Edina Džeke
Otkrivamo moguće postave Porta i Intera.

Inzaghi vraća Dijamanta u prvi sastav?

Hladan tuš za Romelua Lukakua i razlog za osmijeh Edina Džeke

E. Ganibegović

Sutra ćemo saznati još dva četvrtfinalista Lige prvaka, a trenutno je tome najbliže Inter, uz Manchester City i Leipzig koji su igrali 1:1 u prvoj utakmici. Razloga za osmijeh ima i Edin Džeko.

Sutra se igraju nove dvije revanš utakmice osmine finala Lige prvaka. Porto na Dragau dočekuje Inter, a Manchester City na Etihadu RB Leipzig.

Rezultati su otvoreni u oba susreta, no Inter je u najboljoj poziciji s obzirom na to da ima prednost od jednog gola iz prvog susreta kada je završilo 1:0 na Meazzi.

Nakon poraza od Spezije od 2:1 u Seriji A, Inter će sutra nastojati da obraduje svoje navijače i plasira se među osam najboljih timova Evrope.

U pomenutoj utakmici Edin Džeko je bio na klupi, a ispred njega je šansu dobio u vrhu napada s Latuarom Romelu Lukaku, no to bi se sutra trebalo promijeniti.

Kako italijanski mediji pišu, Simone Inzaghi vaga između Lukakua i Džeke za vrh napada zajedno s Martinezom, no ističu da bi prednost trebala ići Dijamantu.

Oglasi

Što se Porta tiče, Otavio je suspendovan zbog crvenog kartona u prvoj utakmici, pa bi se trener domaće ekipe trebao odlučiti za klasičnu 4-4-2 formaciju.

Porto (4-4-2): Diogo Costa; Joao Mario, Pepe, Marcano, Zaidu; Pepê, Grujić, Uribe, Franco; Galen, Taremi.

Inter (3-5-2): Onana; Darmian, Unripe, Sticks; Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco; Džeko, Lautaro.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Edin Džeko je bio i ključni igrač Intera u grupnoj fazi ovog takmičenja. Dijamant je postigao tri pogotka i dodao jednu asistenciju, te je glavni "krivac" što se Inter našao među 16 najboljih u Evropi. 

Nadamo se da će Dijamant sutra ponovo proraditi i postići gol nakon dugo vremena, te da će tako ući u formu i pred reprezentativno okupljanje za sedam dana. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi