Messi od stida propada u zemlju, cijeli svijet se smije nestvarnom amaterizmu igrača Intera

Krenuli u kontru, a onda...

Messi od stida propada u zemlju, cijeli svijet se smije nestvarnom amaterizmu igrača Intera

Endin Čaušević

Inter Miami izgleda neprepoznatljivo na terenu otkako se Lionel Messi povrijedio, a kako Argentinca nema tako izostaju i rezultati. Međutim, u meču protiv New York Cityja vidjeli smo pravi amaterizam igrača Intera zbog kojeg sigurno ni Messiju nije bilo lako da gleda utakmicu.

Messi je propustio već nekoliko utakmica Intera zbog povrede koju je zadobio još na reprezentativnom okupljanju Argentine, a još uvijek nije poznato kada bi se najbolji igrač svih vremena mogao vratiti na teren.

Otkako je Messi van stroja i rezultati Intera nisu baš za pohvalu, a to najbolje pokazuje kakvu ulogu Argentinac ima u klubu iz Miamija.

Inter je prije dva dana igrao na svom terenu protiv New York Cityja i uspio je da osvoji bod jer je utakmica završena rezultatom 1:1.

Gosti su uspjeli povesti u 77. minuti golom Rodrigueza, ali je Inter u petoj minuti nadoknade izbjega poraz kada je za konačnih 1:1 pogodio Aviles.

Oglasi

Međutim, detalj koji je obilježio ovaj meč desio se u 57. minuti kod rezultata 0:0 kada je NY City bio u akciji, ali je Inter uspio da uzme loptu i krene u obećavajuću kontru tri na dva, ali potom se desio nevjerovatan amaterizam.

Dvojica igrača Intera su se sudarila dok su trčali u kontru, a na kraju odbrambeni fudbaler gostiju uzeo je bez problema loptu, dok su se mnogi nasmijali na amaterizam igrača Intera.

Messi je bio na tribinama i na ovoj utakmici i sigurno mu nije bilo lako gledati takvu scenu koja najbolje pokazuje da je fudbal u MLS-u još dosta daleko od onog na najvišem nivou u Ligama petice na Starom kontinentu.

U Interu se nadaju da će se Messi brzo oporaviti i vratiti na teren jer Inter ima sve manje šansi da izbori plasman u play-off što bi za klub Davida Beckhama bio sigurno veliki neuspjeh.

Top Komentari

Realno01
Hahhahahha joj Burger lige šta je ovo.Pa bolje ovo malo jada od Bosanske lige
1 0
Joe17
Hahahahahah, najbolji igrac svih vremena hahahaha hahahaha hahaahahahahahahah Niste normalni ss.ba, drqas li ga nekad na Mešu autore?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi