Svi su žalili za Messijem, Houston uzeo trofej, a svi pričaju o Bosancu i fotografiji iz svlačionice

Ima tek 28 godina, a već je pomoćni trener

Svi su žalili za Messijem, Houston uzeo trofej, a svi pričaju o Bosancu i fotografiji iz svlačionice

Endin Čaušević

Inter Miami nije uspio da dođe do drugog trofeja u sezoni jer jeu finalu US Open kupa poražen od Houston Dynama, a ponovo se vidjelo da je bez Lionela Messija to potpuno drugi tim. No, u centru pažnje nakon meča našao se momak iz Bosne i Hercegovine koji je objavio fotografiju s peharom, a jedan detalj bacio je u trans bh. navijače.

Lionel Messi nedavno je donio Interu prvi trofej u historiji, a klub iz Miamija imao je priliku da u vitrinu donese još jedan pehar, ali na kraju to nije uspio.

Messi nije igrao u sinoćnjem finalu protiv Houstona zbog povrede iako su se do zadnjeg trenutka nadali da bi Argentinac mogao dobiti zeleno svjetlo. No, Messi se nije dovoljno dobro oporavio, a u Interu nisu željeli ništa da rizikuju.

Igrači Houstona su to maksimalno iskoristili i uspjeli su na kraju do pobijede Inter sa 2:1 i osvoje US Open kup.

Golove za Houston u prvom poluvremenu postigli su Dorsey i Bassi, dok je Inter na 2:1 smanjio tek u drugoj minuti sudijske nadoknade preko Martineza, no na kraju više nije bilo vremena da potpuni povratak ovog tima u meč.

Oglasi

Houston je tako došao do trofeja sasvim zasluženo, no čovjek koji se našao u centru pažnje nakon utakmice je Adin Osmanbašić koji je inače pomoćni trener u ekipi Houstona iako ima samo 28 godina.

Osmanbašić je karijeru počeo kao video analitičar u Columbus Crewu, a kasnije je radio i u Atlanti na istoj poziciji, ali i kao pomoćni trener.

U Houston je stigao prije dvije godine jer je bio menadžer u akademiji ovog kluba, a za pomoćnika u prvoj ekipi izabran je početkom ove godine. Ima tek 28 godina i radi se o itekako perspektivnom treneru, a iako je sve to ostvario u Americi on na Bosnu i Hercegovinu nije zaboravio.

[twitter]https://twitter.com/AdinOsmanbasic/status/1611705287576109056[/twitter]

Ovaj 28-godišnji stručnjak nakon sinoćnjeg finala pozirao je s peharom, a ono što je oduševilo bh. navijače jeste da je imao i zastavu naše zemlje, ali i poruku koja je sve bacila u trans.

"Mi smo šampioni!!! Hajmo Bosnooo", napisao je Osmanbašić uz fotografiju na kojoj pozira s peharom i zastavom Bosne i Hercegovine.

[twitter]https://twitter.com/AdinOsmanbasic/status/1707240530323624236[/twitter]

Osmanbašić posjeduje UEFA A licencu, a iako ima tek 28 godina već ima ogromno iskustvo u američkom MLS-u koji je iz godine u godinu sve jači i popularniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi