Nakon osvojene titule Calhanoglu poslao poruku i izazvao brojne reakcije: Znao je koga "pecnuti"
FOTO: EPA

Turski fudbaler se odmah oglasio

Nakon osvojene titule Calhanoglu poslao poruku i izazvao brojne reakcije: Znao je koga "pecnuti"

Haris Zilić

U Evropi je na početku ove sedmice glavna vijest 20. titula prvaka Italije za Inter s kojom se izdvojio na drugom mjestu svih vremena iza Juventusa koji ima 36 naslova.

Titulu su obezbijeili trijumfom protiv gradskog rivala Milana 2:1 pet kola prije kraja prvenstva.

Ne samo to, Inter je prestigao Milan po broju trofeja, tačnije jer su Rossoneri ostali na 19. osvojenih naslova prvaka Italije.

Prije tri godine u Inter je upravo iz redova Milana došao turski reprezentativac Hakan Clahangolu (30).

Njegov transfer je izazvao dosta reakcija, izazvao je i bijes kod navijača Milana koji su se već u prvoj sezoni naslađivali.

Naime, Milan je u prvoj sezoni bez Clahangolua došao do titule prvaka Italije, što je bio i više nego dobar razlog za navijače Rossonera da prozivaju turskog reprezentativca i zbijaju šale na njegov račun.

Oglasi

U drugoj sezoni u dresu Intera do titule u Italiji je došao Napoli, tako da su i tu sezonu navijači Milana prvenstveno koristili za šale na račun Calhangolua.

Ipak, treća sreća za reprezentativca Turske i večeras sa Interom slavi naslov prvaka.

Na pomenute šale i prozivanja, komentare navijača Milana turski fudbaler se nije puno obazirao, a dočekao je i svojih pet minuta.

Odmah po završetku derbija i osigurane titule poslao je jasnu poruku, a mnogi su okarakterisali da između redova proziva Milan i njegove navijače.

Oglasi

"Uvijek smiren, uvijek strpljiv, uvijek koncentrisan i sada nagrađen", napisao je Calhanoglu na svom Instagram profilu.

Na ovu objavu stigli su i brojni komentari, razna mišljenja, ali i čestitke.

Hakan Clhanoglu je u Italiju došao 2017. godine kada je iz Bayer Leverkusena prešao u reodve Milana gdje se zadržao četiri godine prije dolaska u Inter.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U tekućoj sezoni Calhangolu je za Nerazzure odigrao ukupno 36 utakmica u svim takmičenjima, postigao je 13 golova i upsiao tri asistencije što je vrlo dobra statistika.

Pomenuti fudbaler je aktuelni reprezentativac i kapiten Turske za koju je skupio 84 nastupa i upisao 18 pogodaka, a na predstojećem EURO-u u Njemačkoj će biti jedna od glavnih uzdanica fudbalske reprezentacije Turske.

Top Komentari

juve10
Čestitke Interu, zasluženo. Moj Juve će dugo da čeka da se promijeni o trener i pola ekipe. Calhanoglu posebno čestitke jer je od idiota ibre i cijelog Milana doživljavao sve moguće linčeve i poniženja. Drago mi je da se osvetio
0 0
user1713710627
Ralf Rangnick novi trener bayerna joj tugo ...sudbino milana man utd hihihi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi