Ibrahimović na proslavi dočekao svojih pet minuta i ismijavao igrača Intera

Dočekao svojih pet minuta

Ibrahimović na proslavi dočekao svojih pet minuta i ismijavao igrača Intera

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović je sasvim očekivano bio glavni protagonist Milanove proslave Scudetta.

Tokom proslave na centralnom milanskom truku Piazza Duomo pred nekoliko desetina hiljada navijača Ibrahimović je bio taj koji je predvodio zabavu.

Šveđanin bh. korijena nije zaboravio ni da pošalje otrovnu strijelicu prema jednom od igrača Intera. Naravno riječ je o Hakanu Calhanogluu.

Na Calhanoglua u taboru Rossonera gledaju kao velikog izdajnika jer je kao slobodan igrač radi novca otišao iz Milana u Inter.

Nadao se da će s Interom osvojiti Scudetto, ali sreća mu je okrenula leđa pa prestižni pehar otišao u "crveno-crni" dio Grada mode.

U jednom trenutku na proslavi Zlatan je uzeo mikrofon u ruke i sa određenom dozom ismijavanja navijačima je rekao: "Dečki, pošaljite poruku Hakanu..."

Oglasi

Kada su prvi put izvrijeđali Turčina Ibrahimović je kazao da nije čuo navijače te da je tražio od njih da ponove iste.

Inače, neki od navijača Milana su tokom proslave i palili Calhanogluov dres što dovoljno govori koliko tifozi Rossonera preziru svog bivšeg ljubimca.

Dakle, u dvije uzastopne sezone Calhanoglu je igrao za Milan i Inter, ta dva tima su osvojila titule, ali on nije. Niti jednu. U pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu, reklo bi se.

Iako je njegov bivši saigrač poznat kao neko ko se ne libi da proziva ikoga i naslađuje se, ovaj put to ne bi trebao biti slučaj.

Naime, pamtimo ne istu, ali vrlo sličnu situaciju u kojoj se našao i sam Ibrahimović.

Godine 2009. napustio je Inter i potpisao za Barcelonu, da bi 2010. godine Inter osvojio Ligu prvaka. Ljeta te godine, Ibra napušta Barcelonu i potpisuje za Milan, a u toj sezoni Barcelona se penje na krov Evrope.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Velika je šteta što će jedna tako velika karijera biti okončana bez trofeja Lige prvaka, a 2010. i 2011. godine bio je tako blizu, samo da je s transferima malo sačekao.

Tri evropska trofeja koja ima su UEFA-in Superkup s Barcelonom 2009. godine, FIFA-ino klupsko Svjetsko prvenstvo 2010. i Evropska liga s Manchester Unitedom 2017., no Liga prvaka definitivno fali kao šlag na tortu velike karijere.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mujci
Seljačina
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi