Edin Džeko ili Rade Krunić: Najave iz Milana raduju navijače u Bosni i Hercegovini!

Mogući sastavi Intera i Milana

Edin Džeko ili Rade Krunić: Najave iz Milana raduju navijače u Bosni i Hercegovini!

Endin Čaušević

Inter i Milan večeras na Giuseppe Meazzi igraju revanš utakmicu polufinala Lige prvaka nakon koje ćemo saznati prvog finalistu ovog takmičenja. U prvom okršaju Inter je slavio sa 2:0, ali sigurno je da će Rossoneri pokušati večeras da se osvete i izvedu čudo. 

U prvoj utakmici koju smo prošle srijede gledali u okršaju Milana i Intera slavili su izabranici Simonea Inzaghija sa 2:0 i već su sebi otvorili vrata finala Lige prvaka koje će se narednog mjeseca igrati u Istanbulu.

Inter je u prvom meču imao ulogu gosta, te je jasno da će ovaj tim večeras imati dosta veću podršku s tribina što će im itekako značiti.

S druge strane, Milan ovu utakmicu dočekuje nakon kiksa u Seriji A i poraza od Spezije, ali sa dosta boljim vijestima za Stefana Piolija jer su igrači koji su za vikend bili povrijeđeni uspjeli da se oporave i konkurišu za večerašnji meč.

U centru pažnje posebno je Rafael Leao koji nije igrao ni u prvoj utakmici, ali će ponajbolji igrač Milana večeras zaigrati i kako najavljuju mediji na Apeninima bit će u početnom sastavu.

Također, Piolija raduje da su se oporavili Rade Krunić i Junior Mesias jer će sva pomoć trebati njegovoj ekipi večeras da pokuša napraviti čudesan preokret protiv gradskog rivala i plasirati se u finale.

Oglasi

Meč Intera i Milana će se igrati od 21 sat, a italijanski mediji već uveliko špekulišu o tome kako će izgledati početni sastavi. Ono što je najbitnije jeste da će Edin Džeko igrati od prve minute nakon što ga je Inzaghi odmorio za vikend, dok će Romelu Lukaku ostati na klupi.

Što se tiče ekipe Milana najvažnija vijest je kako smo već naveli povratak Leaa, a također i Krunić bi trebao zaigrati od prve minute što znači da će oba bh. reprezentativca biti u početnim postavama baš kao i prije šest dana.

Vjerovatni sastav Intera: Onana, Darmian, Acerbi, Bastoni, Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco, Lautaro Martinez, Džeko.

Vjerovatni sastav Milana: Maignan, Calabria, Thiaw, Tomori, Theo Hernandez, Tonali, Krunić, Saelemaekers, Brahim Diaz, Leao, Giroud.

Inzaghi sigurno neće ništa eksperimentisati što se tiče sastava i na teren će poslati 11 igrača koji su i bili najstandardniji ove sezone. Njegov tim je na korak od velikog finala što do prije nekoliko mjeseci niko nije mogao ni sanjati da bi se moglo desiti.

Oglasi

Isto važi i za Milan kojeg u ovoj fazi niko nije vidio, no za Rossonere najveći problem je što su pali u formi u odsutnom trenutku i u Seriji A, ali i u Ligi prvaka. No, da li mogu izvesti čudo na Meazzi i nekako proći do finala saznat ćemo večeras.

Giuseppe Meazza večeras će biti puna kao šibica jer su ulaznice već rasprodane, a Inter će ostvariti nevjerovatnu zaradu kojom će napuniti svoju kasu.

Također, pobjednik večerašnjeg duela u velikom finalu 10. juna u Istanbulu će igrati protiv boljeg iz meča Manchester City - Real Madrid koji je na rasporedu sutra s počekom u 21 sat na stadionu Etihad.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Poznate su i kvote za večerašnji spektakl koji ćemo gledati na Meazzi. Kvote za meč Inter - Milan možete pogledati u bogatoj ponudi Volcanobet kladionice i to OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Dva majstora. Jedan Focak jedan Sarajlija ali samo jedan može u veliko finale.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi