Milan i Inter od 15 sati: Po jedna dilema u sastavu Rossonera i Nerazzurra

Veliki gradski derbi

Milan i Inter od 15 sati: Po jedna dilema u sastavu Rossonera i Nerazzurra

Edmir Škorić

Milan će "ugostiti" Inter od 15 sati u velikom gradskom derbiju.

Inter i Milan zauzimaju prve dvije pozicije i dijeli ih samo bod na tabeli, pa je stoga ovo jako bitna utakmica. Nerazzurri imaju dobru priliku da se odvoje i zakorače ka Scudettu, Milan će pokušati da zadrži trenutni zaostatak ili u najboljem slučaju da se vrati na prvo mjesto.

Sve to nam garantuje paklen Derby della Madonnina, a mnogi s nestrpljenjem čekaju da vide novi sukob Romelua Lukakua i Zlatana Ibrahimovića, koji su nedavno u Kupu imali verbalno i umalo fizički obračun.

Trener Milana Stefano Pioli ne može da računa na povrijeđene Mandžukića i Bennacera, ali vratio se Brahim Diaz, koji će biti na klupi. Jedina dilema je hoće li Ante Rebić krenuti ili Rafael Leao.

Sky Sport Italia i Gazzetta dello Sport smatraju da će šansu dobiti Hrvat, dok drugi mediji pišu da je Pioli odlučan da lijevo u napadu krene mladi Leao.

Što se tiče Intera, Antonio Conte je u dilemi da li da krene sa Christianom Eriksenom ili Arturom Vidalom. Drugačiji su to tipovi igrača, bilo bi i određenih taktičkih promjena u samoj formaciji.

Ipak, čini se da ćemo na kraju imati sljedeće sastave:

Milan (4-2-3-1): G Donnarumma; Kalabrija, Kjaer, Romagnoli, Theo Hernandez; Tonali, Kessie; Saelemaekers, Calhanoglu, Rebić; Ibrahimović

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter (3-5-2): Handanović; Škriniar, De Vrij, Bastoni; Hakimi, Barella, Brozović, Eriksen, Perišić; Lukaku, Lautaro Martinez

Ponudu za ovaj spektakl možete pronaći na stranicama MOZZART kladionice. Kliknite OVDJE i uživajte.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajver
Treba uživati u današnjoj utakmici i nastupima 3,5 Hrvata
1 6
Arnel925
Naprijed Bošnjo Ibra
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti