Gazzetta "predstavila" Interov napadački trio za novu sezonu: Izgleda zastrašujuće, makar na papiru

Žele opet biti prvaci

Gazzetta "predstavila" Interov napadački trio za novu sezonu: Izgleda zastrašujuće, makar na papiru

E. Škorić

Navijači Intera uvjereni su da će naredna sezona biti još bolja, a čelnici kluba rade na tome da naprave tim koji će vratiti Scudetto na Giuseppe Meazzu.

Inter je u finišu sezone izgubio bitku s gradskim rivalom Milanom, koji je postao prvak Italije nakon dugih 11 godina. Sada Nerazzurri, kojim je za utjehu prošle sezone ostao Kup, žele ponovo biti prvaci, a razmišlja se i o velikom iskoraku u Ligi prvaka.

To možda nije nužno osvajanje trofeja u paklenoj konkurenciji, ali ispadanje u ranoj fazi takmičenja kao proteklih godina je nedopustivo.

Ono što je izvjesno, biće promjena u igračkom kadru, a najviše se sada radi na dovođenju napadača. Inter ih već ima nekoliko, ali čini se da će doći do velikih promjena. Gazzetta dello Sport je na neki način predstavila strašan napadački trio Intera, ali samo jedan od trojice je trenutno član tima, ostala dvojica to tek treba da postanu.

Lautaro Martinez - Romelu Lukaku - Paulo Dybala. To bi moga da bude ofanzivni dio Intera. Iako trener Simone Inzaghi forsira formaciju s dva napadača, postoji mogućnost da će jedan od njih ići na krilo ili igrati nešto povučeniju poziciju, a nije isključeno da Inzaghi po potrebi zaigra s trojicom u vrhu.

U Interu najviše rade na dovođenju Dybale kojem je istekao ugovor, a Giuseppe Marotta je na neki način jučer novinarima osmijeho potvrdio da je Argentinac blizu potpisa, iako je kratko komentarisao: "Vidjet ćemo".

Dybala je napustio Juventus i već neko vrijeme vaga ponude, a najviše ih je iz Italije. Iako se Roma zagrijala za njegov potpis, najbliže je Interu. Što se Lukakua tiče, on je imao paklenu sezonu u Interu, osvojio Scudetto, pa otišao u Englesku i opet potpisao za Chelsea, no on mjesecima ne krije da želi ponovo u Inter.

Belgijanac čini sve kako bi ponovo obukao dres tima iz Milana i spreman je odreći se ogromnog ugovora kojeg ima na Stamford Bridgeu. U londonskom klubu Lukaku ima neto platu od oko šest miliona eura godišnje. Zbog Intera i sreće spreman je da platu sreže na 'samo' tri miliona eura neto.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Samo je pitanje hoće li Inter naći način da kupi Lukakua s obzirom da Belgijanac ima veliku vrijednost i Plavci ga ne namjeravaju tek tako pustiti u Inter ponovo.

Ukoliko Inter uspije u svojim namjerama, imaće zaista sjajne napadačke opcije, a to bi moglo značiti i kraj za Edina Džeku, koji ima još ugovor s Nerrazzurima, ali pitanje je da li će imati mjesto u ovako jakoj konkurenciji. Ko zna, možda kapiten naše reprezentacije već ovog ljeta promijeni sredinu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Sta je tu zastrašujuće, Dybala prevara od fudbalera, sta je postigao u Juventusu osim par dobrih utakmica sto je odigrao. Lik je precjenjen igrač! Lukaku tuta prosle sezone, a Lautaro nista posebno.
3 2
E.Car
Džeko je za njih napadač!!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi