Ovo je Interova lista "otpisanih": Dvocifren je broj igrača koji odlaze

Čistka na Meazzi

Ovo je Interova lista "otpisanih": Dvocifren je broj igrača koji odlaze

E. Škorić

Velike se promjene očekuju u momčadi Intera u narednim sedmicama.

Inter će se riješiti igrača na koje trener Simone Inzaghi ne planira puno računati u novoj sezoni, a naravno nekih će se morati odreći zbog ponuda drugih klubova.

Edin Džeko je veoma blizu odlaska jer će njegovo mjesto pripasti Romeluu Lukakuu koji dolazi iz Chelseaja na posudbu, a osim njega, drugi značajniji odlazak je onaj Milana Škrinjara. Sve je izvjesnije da će Slovak na kraju biti prodan PSG-u.

Inter mora prodati barem jednu od svojih zvijezda kako bi uravnotežio knjige, a 30. juna je ključni datum, jer je posljednji dan financijske godine. Očekuje se da će Nerazzurri završiti veliku prodaju do kraja mjeseca, a Škrinjar je vodeći kandidat koji će napustiti klub za pozamašnu naknadu.

U Interu su snizili traženu cijenu na 70 miliona eura, ali ne žele uključiti nijednog igrača kako bi dodatno smanjili svoje zahtjeve. Stoga su navodno odbili posljednju ponudu PSG-a: 60 miliona eura plus Julian Draxler, no očekuje se da se ipak ubrzo pronađe konačan dogovor.

Alexis Sanchez i Arturo Vidal, Čileanci koji najviše zarađuju u klubu, imaju ugovore do 2023. godine, ali Inter im je spreman platiti odštetu od po četiri miliona kako bi ovog ljeta napustili klub.

Sebastiano Esposito potpisat će danas svoj ugovor s Anderlechtom, dovršavajući početnu posudbu s opcijom otkupa za 10 miliona eura i otkupnom klauzulom za Inter za oko 11 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Od 1. jula odlaze Lorenzo Pirola i Stefano Sensi, koji su u pregovorima s Monzom, a talentovani napadač Andrea Pinamonti našao se na listi igrača koje Inter namjerava da proda. Za njega se zanimaju i Atalanta i Fiorentina.

Isto tako, Lucien Agoume i Ionut Radu su blizu Cremonesea dok će Nerazzurri saslušati ponude za Dalberta i Valentina Lazar, koji su se vratili s posudbe, ali nisu dio planova Simonea Inzaghija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BHPatrola
Ni 4. mjesto nece biti, uvijek mjenjati igrace, sto se ne poznaju i uvijek od pocetka poceti nije pametno
2 0
BHPatrola
Ma taj kinez samo dosao zbog para tu, ebe se njemu za inter
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi