Eriksen nakon nesreće nije mogao igrati u Italiji, poznato koliko je novca Inter dobio zbog toga

Nakon svega što se desilo

Eriksen nakon nesreće nije mogao igrati u Italiji, poznato koliko je novca Inter dobio zbog toga

Esmer Oštraković

Nakon što je prošle godine na Evropskom prvenstvu Christian Eriksen na utakmici protiv Finske doživio srčani udar ugrađen mu je defibrilator.

Zbog pravila u italiji nije mogao nastaviti da igra za svoj tadašnji klub, ekipu Intera, te je na kraju došlo do raskida ugovora između ove ekipe i Eriksena.

Karijeru je zatim Eriksen, naravno nakon potpunog oporavka, nastavio u Brentfordu, a zatim je prešao u Manchester United.

Tako je nakon što je preživio srčani udar, Eriksen ipak uspio da se nastavi baviti nogometom, a na kraju je potpisao i dobre ugovore.

Ipak, ni ekipa Intera nije ostala bez odštete za nesreću zbog koje su izgubile sjajnog nogometaša, a koja naravno nije imala nikakve veze sa njima.

Odšteta je, kako prenose italijanski mediji, iznosila tri miliona eura, jer se incident dogodio na utakmici za koju je nadležna bila UEFA. Naravno kompenzacija je stigla upravo od UEFA-e.

Oglasi

Eriksen je imao sjajnu sezonu u Interu i mnogo bi značio Interu da je mogao ostati u klubu, ali niko nije mogao slutiti šta će se desiti.

U Inter je Eriksen došao iz Tottenhama u januaru 2020. godine i to za 27 miliona eura, te je skupio 60 nastupa.

Uspio je da osvoji italijanski kup sa Interom, a pruužao je zaista sjajne partije dok je igrao u ovom klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon svega uspio je da se vratio nogometu, a šansu za novi početak pružio mu je Brentford, te je to bila sjajna opcija za obje strane.

Nakon šest mjeseci provedenih u Brentfordu, potpisao je ugovor sa Manchester Unitedom i to na čak tri godine.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi