Inter spremio veliko iznenađenje: Stiže napadač kojeg su svi zaboravili?

Trenutno je bez kluba

Inter spremio veliko iznenađenje: Stiže napadač kojeg su svi zaboravili?

Endin Čaušević

Čelnici Intera ovog ljeta imaju velike planove kada su u pitanju pojačanja za novu sezonu.

Već neko vrijeme špekuliše se o tome da Inter želi pojačati napad i da su glavne mete ovog ljeta Paulo Dybala i Romelu Lukaku koji svim silama pokušava da se vrati na Meazzu iz Chelseaja.

Dolazak Dybale je skoro završena stvar i uskoro se očekuje samo zvanična potvrda da je novi igrač Intera. No, dolaskom tih pojačanja sigurno će biti i odlazaka iz Intera.

Prethodnih dana uveliko se piše o tome da bi Inter mogli napustiti Edin Džeko, Alexis Sanchez i Caicedo koji su očito višak u ekipi Simonea Inzaghija kada je u pitanju napad.

Pored Dybale i Lukakua na meti Intera nalazi se i još jedno zanimljivo ime. U pitanju je igrač koji je ponikao u dresu kluba s Meazze, ali nikada nije dobio pravu šansu - Mattia Destro.

Ovaj 31-godišnji napadač je trenutno bez kluba nakon što je napustio Genovu. Njegovi agenti su ga ponudili Interu, a klub s Meazze ozbiljno razmišlja o tome da ponudi Destru jednogodišnji ugovor.

Naravno, Destro bi u Interu imao ulogu rezervnog napadača i očito je da protiv toga nema ništa protiv. Pregovori su u toku i uskoro bi se Inter trebao izjasniti da li će mu ponuditi ugovor.

Destro ima i rezervne opcije jer su veliki interes za njega pokazali Salernitana i Lecce, ali je jasno poručio svojim agentima da je Inter prioritet ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iskusni napadač je u prošloj sezoni odigrao 29 mečeva i zabio je osam golova uz jednu asistenciju.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Njima treba nesto bolje, a ne gore od Dzeke...Kakav bolan ovaj panj..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi