Inter pomogao Staroj dami: Poraz Napolija na Meazzi
Foto: EPA

Seria A, 25. kolo

Inter pomogao Staroj dami: Poraz Napolija na Meazzi

Midhat Šljivak

Fudbaleri Intera pobijedili su Napoli u 33. kolu italijanske Serie A.

Nerazzurri su došli do jako bitne pobjede u borbi za Ligu prvaka, ali su goste udaljili od borbe za titulu prvaka Italije.

Već nakon četiri minute igre Inter je poveo. Sjajnu loptu Medela u pogodak pretvara Mauro Icardi za vodstvo domaćeg tima od 1:0.

Još je bilo golova u prvom poluvremenu. Igrala se 44. minuta utakmice, kada je Marcelo Brozović pogodio za rezultat prvog dijela od 2:0.

Nastavak donosi nekoliko pokušaja na obje strane, ali golova nije bilo. Ostalo je 2:0 za Inter, koji je sada sa 61 bodom prišao Romi na samo tri boda zaostatka.

Napoli je i dalje drugi sa šest bodova manje od Juventusa, koji sutra igra protiv Palerma.

Seria A, 33. kolo:

Inter - Napoli 2:0 (Icardi 4', Brozović 44')

Potražite više informacija na temu Serie A:



Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi