Inter ponovo želi Edina Džeku: Roma odredila cijenu za Dijamanta

Conte ne odustaje

Inter ponovo želi Edina Džeku: Roma odredila cijenu za Dijamanta

E. Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko prošlog ljeta bio je na izlaznim vratima Rome, ali je na kraju odlučio da ostane na Olimpicu.

Džeko je u finišu ljetnog prelaznog roka prošle godine odlučio da ostane u Romi i produži ugovor s ovim klubom do ljeta 2022. godine. Tada se bh. reprezentativac najviše povezivao s Interom i činilo se da sigurno karijeru nastavlja na Meazzi, ali se Džeko predomislio u posljednjem trenutku.

Međutim, italijanski mediji ponovo potenciraju priču da se Džeko nalazi na radaru Intera. Antonio Conte je veliki fan Dijamanta i želi ga vidjeti u svom timu ukoliko se stvori mogućnost da se takav transfer ostvari.

Također, Calciomercato piše da bi Roma sada možda i pristala da proda Džeku jer bi napravili prostor u svom budžetu zbog činjenice da bh. napadač ima godišnju platu od 7.5 miliona eura, te da je među najplaćenijim igračima na Apeninima.

No, iz Rome su jasni da se Džekina cijena nije mnogo smanjila. Prošle godine špekulisalo se o cifri od oko 15 miliona eura, dok je rimski klub poručio da ovaj put neće pustiti Džeku za manje od deset miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Conte vidi Dijamanta kao rezervnu opciju za Romelua Lukakua, a njegov dolazak bi itekako pojačao konkurenciju u napadu.

Ipak, u Interu su jasno poručili Romi da ovaj put neće trošiti mnogo vremena na pregovore. Ukoliko ne uspiju dovesti Džeku onda će im glavne mete biti Olivier Giroud i Mario Mandžukić koji je trenutno slobodan igrač.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf111
Romi je uvijek problem budzet zato i spadaju u rang Verone. Jedini igrrac koji valja u tom klubu. Idi Dzeko trebao si davno
8 1
nije.suplja
Allahu dragi da hoce prec gdje bilo samo da prestanete slat momka svakih 5 dana negdje
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi