Džekina zamjena večeras je donijela veliku pobjedu Inter u Ligi prvaka!
Inter savladao Porto u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Dijamant je večeras bio vrlo nervozan

Džekina zamjena večeras je donijela veliku pobjedu Inter u Ligi prvaka!

E. Ganibegović

Večeras su na Giuseppe Meazza stadionu prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka odigrali Inter i Porto, a italijanski tim je slavio s 1:0. 

Igrala se 13. minuta kada je Lautaro Martinez propustio sjajnu šansu. Dimarco je sjajno centrirao s lijeve strane i pronašao u kaznenom prostoru usamljenog Lautara koji se obrukao udarcem glavom jer je lopta otišla daleko iznad gola.

Pet minuta kasnije udarac Calhanoglua brani golman portugalskog tima, da bi Onana u 37. minuti zaustavio sjajan pokušaj Grujića.

U finišu prvog dijela igre došlo je do verbalnog okršaja Onane i Džeke. Kamerunski golman je krenuo da viče na Dijamanta jer mu je očito nešto zamjerio, ali Džeki se to nije svidjelo, te je odmah uzvratio, a sve je smirivao Calhanoglu.

Poluvrijeme je zatvoreno šansom Bastonija, da bi već na otvaranju drugog, u 52. minuti, Barella propustio sjajnu šansu kada je iz blizine šutirao pored gola.

Oglasi

Tri minute kasnije je Porto mogao do gola kada Onana zaustavlja Taremija, nakon čega dvije velike prilike pred golom Intera propušta Zaidu.

Simone Inzaghi odlučio je da zamijeni Edina Džeku u 58. minuti, a umjesto njega na teren je poslao belgijskog reprezentativca Romelua Lukakua. 

Mogao je Porto ponovo do gola preko Taremija u 74. minuti, nakon čega stiže hladan tuš za Portugalce. Otavio je faulirao Calhanoglua te dobio drugi žuti karton, ostavio svoj tim na cjedilu i neće igrati ni u revanšu.

Igrača više Inter je iskoristio u 86. minuti. Romelu Lukaku pogađa stativu, lopta mu se odbija pravo na nogu i tu više greške nije moglo da bude, 1:0. Samo dvije minute kasnije isti igrač je imao novi zicer pred golom Porta, no Costa brani. 

Oglasi

Definitivno nakon ove utakmice može biti zadovoljniji domaći tim, a ostaje da vidimo krajnji epilog situacije oko Edina Džeke, odnosno kako će to komentarisati on i trener.

Revanš utakmica italijanskog i portugalskog predstavnika na rasporedu je 16. marta kada ćemo znati sve učesnike četvrtfinala elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Osmina finala Lige prvaka, prva utakmica:

Inter - Porto 1:0 (Lukaku 86')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inter: Onana, Bastoni, Škriniar, Darmian, Dimarco, Barella, Mkhitaryan, Acerbi, Calhanoglu, Lautaro, Džeko

Porto: Diogo Costa, Pepe, Marcano, Uribe, Taremi, Pepe, Zaidu, Faleno, Grujić, Joao Mario, Otavio. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi