Inzaghi je na press konferenciji dobio pitanje o Džeki: Odgovor je bio u ozbiljnom tonu
FOTO: EPA

Dotakao se i Lukakua

Inzaghi je na press konferenciji dobio pitanje o Džeki: Odgovor je bio u ozbiljnom tonu

H. Zilić

Po završetku prve utakmice osmine finala Lige prvaka zimeđu Intera i Porta (1:0) na konferenciji za medije raspoložen je bio trener Nerazzura Simone Inzaghi. Sretan je bio jer njegova ekipa na revanš nosi minimalnu, ali vrijednu prednost.

"Igrali smo dobro, ostvarili smo svoj cilj, ali nije gotovo. Imamo još revanš gdje će sigurno biti teško. Moramo se sada fokusirati na taj susret", rekao je Inzaghi.

Nakon toga je dobio pitanje o Romelu Lukakuu koji je postigao pobjedonosni pogodak i ispostavio se kao odličan džoker sa klupe.

"Znamo koliko Lukaku može i šta može da nam donese. Znamo da jedan nejgov potez može biti veoma značaja. Imao je tešku povredu, sada je dobro i mora ovako nastaviti i neće biti briga.".

Lukaku je zamijenio našeg Edina Džeku u 58. minuti susreta.

Džeko nije bio uopšte sretan kada je vidio svoj broj na semaforu, te je ljutito napustio teren. Na bosanskom jeziku dobacio je nešto, po svemu sudeći svom treneru što potvrđuje koliko je ljut zbog izmjene.

Oglasi

I ovu situaciju Inzaghi je prokomentarisao na press konferenciji.

"Džeko? ja kao trener nosim odgovornost za takve odluke. Ako mislite da se Džeko nešto naljutio, varate se. Prvi je nakon utkamice prišao Lukakuu i zagrlio te čestitao na golu."

Na kraju se dotakao i nastavka puta u Ligi prvaka.

"Ponavljam, ovaj susret moramo ostaviti po strani. Sada razmišljamo već o revanšu. To će biti puno drugačija utakmica. Porto će igrati na svom terenu i očekuje nas teška utakmica."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prije izmjene Džeko je imao i obračun sa golmanom Onanom, a sve to je smirivao Hakan Clahangolu.

Kada su se glave ohladile očigledno se sve smirilo, a adrenalin i važnost utakmice su učinili svoje, što nije prvi put na fudbalskim terenima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi