Marotta objasnio svima zašto je Inzaghi večeras izabrao Džeku ispred Lukakua

Dao izjavu pred početka meča

Marotta objasnio svima zašto je Inzaghi večeras izabrao Džeku ispred Lukakua

E. Čaušević

Fudbaleri Intera igrali su večeras na Meazzi protiv Porta prvi meč osmine finala Lige prvaka i slavili sa 1:0, a pred sami početak utakmice u centru pažnje našao se Giuseppe Marotta koji je pokušao objasniti zbog čega je Edin Džeko dobio šansu večeras ispred Romelua Lukakua koji je na kraju odlučio pobjednika.

Italijanski mediji najavljivali su prethodnih dana da će Simone Inzaghi večeras gotovo sigurno u početni sastav što se tiče napada staviti Lautara Martineza i Romelua Lukakua, ali se to na kraju nije desilo.

Sat vremena pred meč na Meazzi objavljeni su sastavi, te je Inzaghi odlučio da Lukakua ostavi na klupi i od prve minute zaigrao je Edin Džeko.

Vjerovalo se da će bh. napadač ostati na klupi jer je za vikend odigrao svih 90 minuta u pobjedi Intera protiv Udinesea, te da će Lukaku uz Lautara biti večeras tandem u napadu, no Inzaghi je imao drugačiji plan.

Džeko i Lautaro su ove sezone najuspješniji Interov tandem u napadu i Inzaghi nije htio ništa da mijenja za večerašnji prvi meč osmine Lige prvaka protiv Porta.

U centru pažnje pred početak ove utakmice našao se i sportski direktor italijanskog kluba Beppe Marotta koji je dao izjavu, te je objasnio zbog čega je na kraju Džeko dobio prednost ispred Lukakua koji se lagano vraća u formu.

Oglasi

Marotta je objasnio da je Džeko jednostavno u boljoj fizičkoj formi od Lukakua iako je Dijamant čak sedam godina stariji od Belgijanca.

"Lukaku ima 103 kilograma i mora da to 'nosi' na leđima. Mora biti u odličnoj fizičkoj formi za to da izdrži tempo utakmice. On još uvijek fizički nije maksimalno spreman, oporavlja se i sigurno će biti uskoro u top formi. Trener je sigurno mislio i o tome kada je birao početni sastav", rekao je Marotta i jasno poručio.

"Ipak, nije samo Lukaku ovdje bitan. Na klupi imamo još neke zaista fantastične igrače. Bitno je da svi daju maksimum kada su na terenu bez obzira o kome se radi".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Međutim, Inzaghi je nakon svega desetak minuta igre u drugom poluvremenu odlučio izvesti Džeku iz igre i na teren poslati upravo Lukakua što je bio odlučujući potez jer je upravo Belgijanac zabio gol za pobjedu u finišu meča.

S druge strane, Džeko je razočaran i ljut napustio teren i itekako je zamjerio Inzaghiju što ga je tako rano odlučio izvesti iz igre.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi