Inter pregazio Udinese i ostao u trci za Ligu prvaka

Seria A, 36. kolo

Inter pregazio Udinese i ostao u trci za Ligu prvaka

Fudbaleri Intera porazili su danas na gostovanju Udinese sa visokih 4:0 u okviru 36. kola italijanske Serije A i na taj način su ostali u trci za Ligu prvaka.

Nerazzurri još uvijek imaju teoretsku šansu da se domognu četvrte pozicije koja garantuje igranje Lige prvaka naredne sezone, a za to im trebaju sve pobjede do kraja i kiks Lazija.

Dobro su počeli sami finiš sezone jer su danas bez problema savladali Udinese u gostima sa visokih 4:0. Sve je počelo u 13. minuti kada je defanzivac Ranocchia pogodio nakon kornera za 1:0. Pred sami kraj prvog dijela Inter je postigao još dva gola, a strijelci su u 44. i 45. minuti bili Rafinha i Icardi.

U drugom poluvremenu gostima je bio dodatno olakšan posao jer je Fofana dobio direktan crveni karton u 49. minuti. Inter je do kraja susreta postigao još jedan gol i to preko Borje Valera u 71. minuti kojim je ovjerio pobjedu.

Nerazzurri sada imaju bod manje od Lazija koji nešto kasnije dočekuje Atalantu. Također, Interu će biti zanimljiv i susret Cagliarija i Rome koji se igra u večernjim satima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi