Pukla petarda u Milanu: Show Džeke i Martineza za sjajan izlazak iz krize!

Sjajna partija Intera

Pukla petarda u Milanu: Show Džeke i Martineza za sjajan izlazak iz krize!

Eldar Ganibegović

Inter je savladao Salernitanu s 5:0 u 28. kolu italijanske Serije A.

Prvu veliku priliku na utakmici imali su gosti. Milan Đurić je uposlio Verdija, ali ovaj nije dobro pucao i lopta ide preko gola.

Nakon toga Lautaro Martinez propustio je šansu u 19. minuti, ali se popravio tri minute kasnije kada pogađa za 1:0. Poslije još dvije propuštene šanse, isti igrač u 40. minuti postiže gol za 2:0, ponovo na asistenciju Barelle.

U drugom poluvremenu show Edina Džeke.

Dijamant je prvo sjajno proigrao Lautara Martineza u 56. minuti, a Argentinac postiže gol za kompletiranje hat-tricka.

Oglasi

Nije se Edin tu zaustavio. U 65. minuti i sam zabija za 4:0.

Ni tu nije bio kraj. Samo četiri minute kasnije nova šansa i novi gol Edina Džeke za konačnih 5:0.

Mogao je sigurno Dijamant do kraja do hat-tricka, ali u 74. minuti je morao napolje, a Inzaghi je umjesto njega na teren poslao Correu.

Oglasi

Do kraja je Inter mogao dodatno napuniti mrežu Salernitane, propustili su čak pet velikih prilika, a sjajnu šansu za utješni gol gostiju imao je Milan Đurić, no odbranio mu je Handanović.

Inter se ovom pobjedom vratio na prvo mjesto Serije A s 58 bodova, dok Napoli i Milan imaju po 57. Salernitana je posljednja s 15 poena.

Osmog marta Inter očekuje gostovanje Liverpoolu u revanš utakmici osmine finala Lige prvaka, dok je idući meč Salernitane za osam dana kada čeka Sassuolo u 9. kolu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 28. kolo:

Inter - Salernitana 5:0 (Martinez 22', 40', 56', Džeko 65', 69')

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
Ne navijam za Inter , navijam za svog " brata" Edina Džeku a Liverpool će da ih pojede kao malu macu. To sam sinoć i njemu rekao i šta će... smijao se. Pozdrav i ne biram stranu moj je Džeko ne Inter ne Liverpool.
4 5
irnes4
Kakav crni izlazak ,ovo je salernitana ,vidjet cemo protiv torina ,verone
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi