Inter šalje posljednju ponudu Icardiju i Wandi, a to će posebno čekati Edin Džeko i Luka Jović

Saga se bliži kraju

Inter šalje posljednju ponudu Icardiju i Wandi, a to će posebno čekati Edin Džeko i Luka Jović

Endin Čaušević

Mauro Icardi stvorio je Interu nevjerovatne probleme zbog oduglovačenja oko novog ugovora zbog čega ga je klub na kraju kaznio s oduzimanjem kapitenske trake.

Prije desetak dana Inter je potvrdio da je Icardiju oduzeta kapitenska traka zbog neozbiljnosti prilikom pregovaranja oko novog ugovora koje je izazvala njegova supruga i menadžerica Wanda Nara. Nakon toga Icardi je odbio da igra utakmice tvrdeći da je povrijeđen, a pregledima je dokazano da nije govorio istinu.

Icardi je propustio prethodne tri utakmice Intera koje je pratio s tribina, a dolaskom na stadion dobio je nevjerovatne zvižduke. Wanda je nakon toga tvrdila da Icardi nije lagao da je povrijeđen, te da nikada zbog toga ne bi propustio utakmicu iako su činjenice i pregledi dokazale sasvim suprotno.

Ovaj par i danas je glavna tema u italijanskog javnosti, a navodno Inter ih je ponovo kontaktirao. Čelnici kluba s Meazze žele što prije da riješe nesuglasice sa argentinskim napadače, te je jasno da hoće da znaju mogu li računati na njega ili je on već odlučio da će otići na kraju sezone.

Gazzetta dello Sport jutros je objavila da su u Interu napravili jasan plan i program povodom ove situacije. Icardiju će biti ponuđen novi ugovor prema dogovoru koji su ranije imali s njim i Wandom. Ukoliko Icardi ponovo odbije da stavi potpis onda će se Inter okrenuti nekim drugim napadačima.

Navodno, klub je već napravio listu napadača koje će pokušati dovesti na kraju sezone ako Icardi napusti tim, a dvojica fudbalera se posebno izdvajaju. Ugledna Gazzetta dello Sport piše da su prve želje Edin Džeko i Luka Jović, te da će sva snaga biti usmjerena na dovođenje jednog od ovih napadača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko igra odlično od dolaska u Romu gdje je uspio da bude i najbolji strijelac Serije A, dok je Luka Jović eksplodirao ove sezone u Frankfurtu i već je dao 20 golova u sezoni. No, kontakti s njima nisu uspostavljeni jer se čeka završetak sage oko Icardija.

O mogućem dolasku Džeke u Inter umjesto Icardija špekuliše se od prvog dana otkako je nastao ovaj problem, dok je Jović sigurno još veća želja jer se radi o mladom napadaču. No, teško je da će Inter uspjeti tako lako da ga angažuje s obzirom da je veliki broj evropskih klubova pokazao interes za srbijanskog fudbalera.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi