Inter sinoć pronašao novi klub za Politana

Ostat će u Seriji A

Inter sinoć pronašao novi klub za Politana

A. Čaušević

Matteo Politano će ipak napustiti Inter tokom januarskog prijelaznog roka nakon što mu je prošle sedmice propao transfer u Romu. 

Politano se ne uklapa u planove Antonija Contea te je odlučio da napusti Inter. Prošle sedmice je obavio i ljekarski pregled pred potpis za Romu, ali se na kraju sve izjalovilo jer je milanski klub imao dodatne zahtjeve prilikom dogovaranja razmjene sa Leonardom Spinazzolom.

Nekoliko dana kasnije Politanu se vratio osmijeh na lice. Sjever Italije će zamijeniti jugom jer ga čeka odlazak u Napoli.

Dva kluba su kasno sinoć dogovorili posudbu s obaveznim otkupom na kraju sezone za iznos od 25 miliona eura. Otkup neće zavisiti od broja odigranih utakmica.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Politano je već aminovao svoj odlazak u Napoli, ali je preostalo da dogovori još neke detalje sa Partenopeiem. Treba se odrediti i visina plate.

Inače, Inter je ljetos ovog 26-godišnjaka otkupio od Sassuola za 21 milion eura, ali dolaskom Contea njegov status na Giuseppe Meazzi se promijenio. U dosadašnjem dijelu sezone na 15 nastupa nije zabio gol.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi