Iznad Messija i Baggia: U čuvenoj kolekciji dres jednog bh. fudbalera na posebnom mjestu

Spalletti pokazao svoje "blago"

Iznad Messija i Baggia: U čuvenoj kolekciji dres jednog bh. fudbalera na posebnom mjestu

Admin Čaušević

Teško da bilo ko u svijetu fudbala ima takvu kolekciju dresova kao što je to slučaj za Lucianom Spallettijem.

Spalletti se trenerskim poslom bavi skoro tri decenije. Vodio je niz klubova u Seriji A. Sve je počelo još u Empoliju 1994. godine, a trenutno sjedi na klupi Napolija.

Za to vrijeme 63-godišnji Italijan je trenirao mnoge vrhunske igrače, a istovremeno je imao priliku i da se upozna sa nekim od najboljih igrača u historiji.

Poznat je kao strastveni zaljubljenik u dresove, pa u svom domu ima posebnu sobu namjenjenu isključivo za vrijedne komade tkanine sa klupskim obilježjima.

Nije poznato koliko tačno Spalletti u svojoj kolekciji ima dresova. Ono što je sigurno je da se među njima nalazi i oprema jednog bh. fudbalera.

Naime, iskusni trener je posebnu sobu pokazao novinarki Diletti Leotti, a na snimcima se moglo vidjeti da Spaletti čuva dres Edina Džeke.

Oglasi

No description available.

Slučajno ili ne, Džekin dres je smješten iznad onih od Lea Messija iz Argentine i čuvenog Italijana Roberta Baggija.

Spaletti je kapitena bh. reprezentacije trenirao u Romi i to u periodu od januara 2016. godine pa do maja 2017. poslije čega je otišao u Inter.

Inače, fudbaler od kojeg ima najviše dresova je pomalo iznaneđujuće Francesco Totti s kojim je dugo vremena radio u Romi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Imam sve njegove dresove, čak i onaj koji smo mu odnijeli kući kada se povrijedio. Za mene je on bio ključan igrač, imao je ključnu ulogu za tim. Njega nije previše zanimala priča na terenu, sam je vukao ekipu", rekao je Spalletti i dodao je:

"Imao sam fenomenalan odnos s njim. Zaista se uvijek zaljubim u igrače jer sam još kao dijete želio raditi s takvim fudbalerima. Mogao je nastaviti karijeru i kada sam ja otišao bez ikakvih problema".

Top Komentari

Zoilomas
Na odnosu na druge trenere Poprilicno je Dzeko volio Spalletija kao i onog trenera iz wolfsburga dok je s mancinijem bio dobar personalno ali nezadovoljan profesionalno dok je godinima bio joker s klupe i razlog za citijevu najvazniju titulu iskreno vise nego aguero.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi