Inter traži pomoć sponzora: Glavne mete su Antonio Conte i Edin Džeko
Džeko ove sezone baš i ne blista u dresu Rome i sve su jače špekulacije da će ovog ljeta sigurno napustiti rimski klub, ali čini se da će ostati na Apeninima.

Na Meazzi se spremaju za ljeto

Inter traži pomoć sponzora: Glavne mete su Antonio Conte i Edin Džeko

Endin Čaušević

Interu je ove sezone glavni cilj da izbori igranje u Ligi prvaka jer su svjesni da tako mogu privući fudbalere za koje su zainteresovani u ovom klubu.

Italijanski mediji već neko vrijeme pišu o tome da će čelnici Intera na kraju ove sezone napraviti velike promjene u igračkom, ali i trenerskom kadru. Već je skoro sigurno da će ostati bez najboljeg napadača Maura Icardija, dok samo čudo može ostaviti Luciana Spallettija na klupi ovog kluba.

Čelnici Intera nisu zadovoljni poslom kojeg obavlja Spalletti ove sezone koji je zakazao gotovo na svim poljima. On će vjerovatno ostati do kraja sezone, a već na ljeto će Inter krenuti u "lov" na novog trenera.

Najveća želja Intera na tom polju je Antonio Conte koji je bez posla nakon što je dobio otkaz u Chelseaju prije skoro godinu dana. U Interu ne žele da štede i jasno je da će im novac biti glavni "mamac" za Contea na kraju sezone.

Tuttosport je objavio da će Inter, odnosno vlasnici kluba grupacija Suning tražiti novčanu pomoć od sponzora kluba. Oni žele prikupiti što više novca za Contea, ali i za nova pojačanja.

Već se uveliko zna da je Edin Džeko velika želja Intera i da bi njega najviše voljeli vidjeti u napadu umjesto Icardija koji je već prekrižen na Meazzi. Lista želja u Interu je poprilično duga, no Tuttosport prenosi da su Conte i Džeko glavne mete.

Ukoliko dobiju novčanu pomoć od sponzora koju očekuju onda će Inter sigurno dovesti još nekoliko zvučnih pojačanja. Italijanski klub se povezuje i s Ivanom Rakitićem, te Matteom Darmianom koji igra za Manchester United.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno, ukoliko im ne uspije da dovedu Antonija Contea na klupu onda će se okrenuti pokušaju da nagovore Josea Mourinha da se vrati na Meazzu što bi sigurno najviše usrećilo navijače ovog kluba.

Mourinho je trener koji je donio Interu tripletu 2010. godine, a nakon njegovog odlaska u Real Madrid sve se lagano počelo raspadati. No, očito je da se Inter želi vratiti u sami vrh i velike promjene početi već na kraju ove sezone.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf111
Dzeko ce u West Ham. Ili ce u Everton kakav Inter. Hahaha
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi