Inter želi produžiti ugovor s Lautarom Martinezom samo zbog jednog razloga

Otkupne klauzule više neće biti u tom slučaju

Inter želi produžiti ugovor s Lautarom Martinezom samo zbog jednog razloga

Endin Čaušević

Lautaro Martinez ove sezone igra u veoma dobroj formi u Interu, te se sve više špekuliše o tome da ga u svoje redove želi dovesti Barcelona.

Barcelona je pokazala veliki interes za Lautara i Interu su već nudili zanimljivu opciju za januar. Oni su spremni da u Inter puste Ivana Raktića i Artura Vidala u zamjenu za Lautara, ali je to klub s Meazze odbio.

Također, La Gazzetta dello Sport prenosi da u Interu žele učiniti sve kako bi zaštitili Lautara jer ne žele dozvoliti njegov odlazak u januaru ili na kraju ove sezone.

Argentinski napadač ima u ugovoru klauzulu od 111 miliona eura i sigurno će biti klubova koji će biti spremni da ju aktiviraju, a zanimljivo da se može aktivirati samo između 1. i 15. jula naredne godine i to od strane klubova van Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, u Interu žele da ukinu i tu opciju, te su spremni da ponude Lautaru novi ugovor. U tom slučaju on neće imati otkupnu klauzulu, ali bi dobio znatno povećanje plate koja trenutno iznosi 1.5 miliona eura po sezoni.

Lautaro trenutno ima ugovor do ljeta 2023. godine, a novi ugovor bi produžio na još godinu dana. Ove sezone je u dresu Itnera odigrao 13 mečeva i postigao je sedam golova.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi