Interes za Bielsu iz Španije

"Luđak" je već kontaktiran

Interes za Bielsu iz Španije

Iskusni argentinski stručnjak Marcelo Bielsa je na klupu Leedsa stigao na ljeto 2018. godine i od tada pokušava tim sa Elland Roada vratiti u elitu.

Ponovo je Leeds u vrhu tabele Championshipa, trenutno drži poziciju koja mu garantuje direktnu promociju, ali Bielsa, čak iako "Paunovi" izbore viši rang, možda ne vidi Premier ligu.

Naime, danas su se pojavile informacije da je za Bielsu, ekscentričnog i trenera poznatog po neobičnim metodama rada i komunacije, zainteresovan i jedan klub u Španiji.

Upravo iz Španije stižu informacije da su čelnici Betisa zaključili da je Bielsa pravi trener za njihov tim, te da je "Luđak" već kontaktiran.

Bielsin ugovor sa Leedsom će isteći na ljeto, ako tim ponovo ostane bez PL, vjerovatno neće biti produženja saradnje, što bi bile odlične vijesti za Betis.

Međutim, pokušaće klub sa Benito Villamarina nagovoriti Bielsu da ne produži saradnju sa Leedsom čak i u slučaju promocije u Premiership.

Aktuelni trener Betisa Rubi je pod velikim pritiskom jer je ekipa bez pobjede na posljednjih šest mečeva u svim takmičenjima, te je pala na 13. poziciju u LaLigi. Pojavile su se čak i informacije da će Rubi, koji je na klupi Betisa zamijenio Quiquea Setiena, dobiti otkaz i prije kraja sezone, dok bi eipu u novu mogao uvesti već pomenuti Bielsa.

Ipak, još uvijek je sve na bazi špekulacije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bielsa je već imao šansu raditi u španskoj eliti, pa je tako svojevremeno bio trener Espaynola i Athletic Bilbaa, a navodno je otvoren za povratak u Španiju.

Bielsa je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio još Newell's Old Boyse, Atlas, Americu, Velez, reprezentacije Čilea i Argentine, Marseille, Lazio i Lille.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije