Martinez o Guardiolinoj opsesiji: Na svakom treningu me ispitivao o njemu
EPA

El Loco mu je trenerski uzor

Martinez o Guardiolinoj opsesiji: Na svakom treningu me ispitivao o njemu

Vezni fudbaler Bayerna Javi Martinez otkrio je 'pikanterije' iz vremena kada je sarađivao s Pepom Guardiolom.

Martinez danas smatra Guardiolu najvećim profesionalcem u trenerskom poslu. Za dvije godine pokazao mu je preko 200 video snimaka vezanih za poboljšanje u igri, a otkrio je i u kojoj mjeri je opsjednut Marcelom Bielsom.

S obzirom da je Martinez u karijeru imao priliku za sarađuje sa 'Luđakom', kako nazivaju argentinskog trenera, zanimalo je Guardiolu sve o njemu. Kako radi, kako priča sa igračima... 

"Pep mi je na svakom treningu prilazio i ispitivao me kako mi je bilo s Bielsom. Želio je znati sve o njemu; metodama rada, komunikaciji, odnosu s igračima. Sve", otkrio je Martinez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trenerskog uzora Guardiola vidi upravo u Bielsi, što je i javno priznao.

Top Komentari

kiklop
Pep je najbolji trener ikad
2 4
Emir
Lako je biti trener u ekipama koje trose milijarde na tim hajde neka preuzme recimo Leeds neka ga uvede za godinu u premiership a za dvije da uzme prvenstvo i dogura dalje u LS. Lako se kurciti uz neiscrpljiv izvor petro dolara.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi